R.Butautas: „Sirgaliai buvo lyg šeštasis žaidėjas” 0

Po pergalingai pasibaigusių Eurolygos A grupės devintojo turo rungtynių su Zagrebo „Cibona“ (68:61), spaudos konferencijoje mintimis apie debiutą Eurolygoje bei įvairius žaidimo niuansus pasidalino žalgiriečių strategas Ramūnas Butautas.

„Visų pirma norėčiau padėkoti visiems gerbėjams už palaikymą – jie šį vakarą buvo lyg mūsų šeštasis žaidėjas vedęs mus į pergalę. Varžovus norėčiau pagirti už kovingumą, pabaigoje jie mums įvarė baimės. Tris kėlinius demonstravome gerą krepšinį, vėliau kiek pristigo jėgų“, – gausiai susirinkusiems žurnalistams kalbėjo R.Butautas.

„Penketą pasirinkau tokį, kokį pasirinkau. Jie mus mėgino nustebinti nuo pirmųjų minučių žaisdami dviem vidurio puolėjais, tačiau mūsų mažiukai tai išnaudojo ir rungtynių startas susiklostė taip, kaip ir norėjome. Mėginome po aktyvios gynybos juos greitai užpulti, o nepavykus greitoms atakoms regzti paruoštas pozicines atakas“, – žaidimą analizavo nesenai „Žalgirio“ vairą perėmęs strategas.

Žalgirietis neslėpė, jog įgyvendinti pavyko ne visus sumanymus: „Dirbant su komanda savaitę norėti idealaus tarpusavio ryšio būtų naivu. Dažnai mūsų atakoms pristigdavo laiko – pradėdavome jas organizuoti tik likus dešimčiai sekundžių iki metimo. Varžovai kibiai gynėsi, tad lengva nebuvo. Mantui Kalniečiui šiandien teko didelis krūvis, nepaisant to, pusvalandį jis rungtyniavo kaip tikras įžaidėjas. Vėliau ir jam kiek pristigo jėgų.“

„Tai, kad nerungtyniavo Artūras Milaknis bei Adas Juškevičius buvo mano sprendimas. Jie tikrai turės ne vieną progą pasireikšti. Jaunimui Eurolygoje nėra lengva, negaliu visiems duoti didelio žaidybinio laiko, nes juk reikalingos ir pergalės. Viskas vyksta palaipsniui. Netrukus vyksime į Ukrainą, ten mums nepadės nei Travisas Watsonas, nei Marcusas Brownas, nei Dainius Šalenga, tad jaunimas turės puikią progą pademonstruoti savo sugebėjimus“, – tęsė krepšinio specialistas.

Pabaigoje R.Butautas pripažino, jog išskirtinio jaudulio pirmose savo Eurolygos rungtynėse nejautė, tačiau tai, kad iškovota pergalė – jį džiugina.

„Asmeniškai nejutau jokio ypatingo jaudulio. Tiesiog buvau susikoncentravęs savo darbui. Puikiai žinojau, koks šis susitikimas mums svarbus, tad neturėjau laiko galvoti apie jaudulį. Džiugu, kad pergalė pasiekta, iš kitos pusės, reikia mokytis iš klaidų, kurių šiandien buvo. 38 minutes gynėmės gerai, tačiau pabaigoje pristigo jėgų. Kalbant apie kitą etapą, žinoma, darysime viską, ką galime, kad ten patektume“, – pabaigė R.Butautas.

Komentarai