A.Čapiną Lietuvos krepšinis žavėjo nuo mažens 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ koresp.

Aleksandras Čapinas neturėjo daug laiko apšilti kojų Lietuvoje. Vėlų pirmadienio vakarą atskridęs į Vilnių, antradienį ryte naujasis Kauno „Žalgirio“ krepšininkas jau dalyvavo pirmoje treniruotėje su komandos draugais.

Lygiai taip pat greitai jam reikės pratintis ir prie žaidimo aikštelėje. 27 metų slovėnas ketvirtadienį turėtų debiutuoti Eurolygoje, lemiamame „Žalgiriui“ mače su Stambulo „Fenerbahce Ulker“.

Iškart po treniruotės su 27 metų slovėnu buvo pasirašyta sutartis iki 2012 metų vasaros.

Naująjį įžaidėją pirmąkart išbandęs „Žalgirio“ strategas Ramūnas Butautas teigė, kad A.Čapinas jam nėra nepažįstamas.

„A.Čapinas yra žaidęs Rusijos ir Ukrainos čempionatuose, apie jį girdime gerų atsiliepimų. Tai žaidėjas, kuris yra aktyvus ne tik gynyboje, bet ir gali sustyguoti žaidimą puolant, gali imtis iniciatyvos pats. Turi puikų metimą, gerai žaidžia du prieš du. Galvojame, kad šis žaidėjas turėtų mūsų žaidimą sustiprinti“, – antradienį po pirmosios A.Čapino treniruotės kalbėjo Butautas.

Sutvarkius visus formalumus, slovėnas jau ketvirtadienį turėtų išbėgti į aikštę.

Antradienį po treniruotės jam buvo įteiktas aplankas su „Žalgirio“ deriniais. Per kelias dienas A.Čapinas turės pasivyti beveik pusmetį sportuojančią komandą.

– Kokie pirmieji įspūdžiai Kaune ir „Žalgirio“ komandoje? – žurnalistai paklausė Čapino.
– Viskas gerai. Atvykau tik vakar vakare ir dabar bandau greitai prisitaikyti prie komandos. Kol kas esu labai patenkintas ir laimingas.

– Lietuvoje ne per šalta?
– Truputį, bet manau, kad įprasiu prie to.

– Kokia jūsų fizinė būklė? Ką tik atvykote, ar būsite pajėgus padėti „Žalgiriui“ jau ketvirtadienį Eurolygoje?
– Sunku pasakyti. Žinau tik tiek, kad bandysiu atiduoti viską, ką galiu, ir tai turėtų duoti vaisių.

– Turite išmokti nemažai komandos derinių. Ar per kelias dienas tai pavyks padaryti?
– Manau, visi pamatysime. Turiu nedaug laiko, ką tik atvykau, bet bandysiu greitai išmokti puolimo schemas, susipažinti su vaikinais, prisitaikyti prie sistemos.

– Rusijos čempionate rungtyniavote solidžiai, bet prieš Naujuosius metus palikote „Lokomotiv“ komandą. Kokios to priežastys?
– Neradome bendro sprendimo dėl pasikeitusios komandos politikos. Jie pakeitė trenerius, žaidėjus, daug kas pasikeitė ir aš neberadau ten savo vietos. Taigi pasikalbėję su prezidentu radome geriausią sprendimą abiem pusėms.

– Ar turėjote daugiau pasiūlymų iš kitų komandų?
– „Žalgirio“ pasiūlymas buvo vienas pirmųjų ir aš ilgai negalvojau. Komanda žaidžia Eurolygoje, Lietuvos krepšinis visada man palikdavo įspūdį, patiko nuo tada, kai dar buvau vaikas. Manau, kad čia gerai pritapsiu.

– Ar pažįstate „Žalgirio“ krepšininkus?
– Žinoma, tokius krepšininkus kaip Marcus Brownas ar Travis Watsonas žinau iš anksčiau, stebėdavau juos Eurolygoje. Mirza Begičius yra mano tautietis, o kitus kartais esu matęs per televiziją.

– Kokie jūsų privalumai aikštelėje?
– Mėgstu greitą žaidimą, greitas atakas. Tuomet jaučiuosi geriausiai.

Komentarai