„Žalgirio radijas“: Ar Kauno „Žalgirio“ fanai – geriausi sirgaliai pasaulyje? 1

„Visi Kauno „Žalgirio“ fanai!!!” – ši skanduotė jau spėjo tapti Kauno krepšinio komandos sirgalių vizitine kortele. Melodingos ir užvedančios skanduotės ekipai puolant bei nepakeliamas triukšmas žalgiriečiams besiginant padeda sukurti neįtikėtiną atmosferą legendinėje Kauno sporto halėje.

Vieno iš geriausių Lietuvos krepšininkų Šarūno Jasikevičiaus žodžiai: „Šaunuoliai, bliamba, tie Kauno „Žalgirio“ fanai“ ir kauniečių namų arenos neoficialus pavadinimas „Krepšinio Meka“ tik liudija, koks svarbus yra krepšinis Laikinosios sostinės gyventojams ir Kauno „Žalgirio“ gerbėjams visoje Lietuvoje.

Tačiau daugelio ištikimiausių sirgalių toks komandos palaikymo modelis pradėjo nebetenkinti. Skanduočių ir kitų idėjų semiamasi iš Graikijos, Serbijos ekipų palaikymo grupuočių, kurios garsėja savo fanatizmu bei ne tik įspūdingu ir nenutrūkstamu komandos palaikymu, bet ir įvairiais išsišokimais rungtynių metu.

„Žalgirio radijo“ laidos vedėjas Justinas Liaudinskas iš saulėtosios Graikijos grįžo kupinas energijos ir įspūdžių iš vienos aršiausių arenų Heladoje. Derbis Atėnų AEK – Pirėjo „Olympiacos“ ten susilaukia iš tiesų didelio dėmesio. Rungtynės, trukusios beveik tris valandas (įprastai jos turėtų tęstis dvigubai trumpiau), pasižymėjo tikru chaosu tiek aikštelėje, tiek tribūnose. Monetos, buteliai į aikštelę, sprogmenys prie Lino Kleizos atstovaujamo Pirėjo klubo atsarginių žaidėjų suolelio, varžybos rūke (arenoje leidžiama rūkyti, policija tiesiog nereaguoja į sirgalių uždegtus deglus), fanų muštynės su žurnalistais – tai tik dalelė to, ką savo akimis matė ir patyrė „Žalgirio radijo“ balsas J.Liaudinskas. Tiesa, nereikėtų pro pirštus praleisti įspūdingo garsinio palaikymo visų rungtynių metu, tačiau tai bene vienintelis krepšinio atributas, kuris graikų krepšiniui galėtų nedaryti gėdos.

Tad „Žalgirio radijas“ šiandien Jūsų klausia, ar Kauno „Žalgirio“ fanai – tikrai geriausi sirgaliai pasaulyje? O galbūt vis tiek manote, jog graikų ar serbų komandų palaikymas, nepaisant išsišokimų ir realios grėsmės krepšininkų sveikatai, yra geresnis? Juk į palaikymo sąvoką įeina ne tik skanduotės ar plojimai, bet ir elgesys bei etiketas varžybų metu ar po jų. Taip, net žalgiriečio Martyno Pociaus draugė buvo šokiruota Kauno komandos sirgalių išgeriamu alaus bokalų kiekiu per rungtynes, tačiau galbūt jau geriau rinktis pastarąjį variantą, negu tapti tikrais žvėrimis ir stengtis sužaloti priešininkų sirgalius, užtraukti tūkstantines baudas komandai ir smukdyti gerą ekipos ir jos fanų vardą?

Jau dabar reikškite savo nuomonę apie komandų palaikymo kultūrą tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, balsuokite sukurtoje apklausoje, užduokite vedėjui klausimus apie įspūdžius iš graikų mačo ir 17.00-18.00 val. klausykite „Žalgirio radijo“ stoties TAU eteryje Kaune (102,9 FM arba www.tau.lt) arba „FM99“ Alytuje ir taip įsitraukite į intriguojančią ir netradicinę „Žalgirio radijo“ diskusiją.

Suprask, pajausk, pamilk, išgirsk krepšinį kartu su „Žalgirio radiju“!

Komentarai

  1. Rojus

    Barsa