Kartu su „Žalgiriu“ į Stambulą atvyko ir naujokas M.Delašas (FOTO) 0

Paulius Garkauskas, www.DELFI.lt, specialiai iš Stambulo

Trečiadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ krepšininkai atvyko į Stambulą, kur ketvirtadienį žais lemiamas Eurolygos rungtynes su vietos „Fenerbahce Ulker“ klubu. Prie žalgiriečių Frankfurte, kur komanda komanda persėdo į lėktuvą skrendantį Stambulą, prisijungė ir „Žalgirio“ naujokas Mario Delašas.

Nuotraukos iš žalgiriečių kelionės į Stambulą – Žalgiris.lt foto galerijoje.

19-metis 207 cm ūgio kroatas pirmojo interviu su Lietuvos žiniasklaida metu buvo kuklus ir džiaugėsi, kad galės atstovauti Kauno klubui.

„Žinau, kad lietuviai tiesiog pamišę dėl krepšinio. Pažįstu kai kuriuos žalgiriečius. Žinau Žygimantą Janavičių, gaila, tačiau jis į Turkiją nevyksta“, – DELFI teigė M.Delašas.

Paklaustas kuo galės būti naudingas savo naujajai ekipai kroatas nebuvo linkęs girtis.

„Kol kas dar esu labai jaunas ir daugiau rungtyniavau su jaunimu. Žaisti su vyrais – visai kitas reikalas. Bus sunku, jau nekalbant apie Eurolygą. Be to, man dar reikia labai daug tobulėti“, – teigė M.Delašas.

Beje, į Stambulą neatkeliavo dingęs kroato bagažas. Avialinijų darbuotojai žadėjo, kad M.Delašo lagaminai šiandien bus atgabenti į viešbutį. Bet kokiu atveju „Žalgirio“ apranga ir sportinė avalynė žaidėją pasiekė su bagažu iš Lietuvos.

Be to, trečiadienį laiku buvo sutvarkyti M.Delašo registracijos Eurolygoje dokumentai, todėl žaidėjas galės padėti „Žalgiriui“ ketvirtadienio rungtynėse.

„Kitas dalykas, ar jis, be treniruočių, mums būtų labai naudingas“, – abejojo „Žalgirio“ sporto direktorius Algirdas Brazys.

„Žalgirio“ kelionė į Stambulą užtruko kone 12 valandų – žalgiriečiai iš Kauno pajudėjo vidurdienį, o prie vakarienės stalo Stambule sėdo vidurnaktį. Iš pradžių „Žalgiriui“ teko vykti į Vilnių, iš sostinės skristi į Frankfurtą, o iš Vokietijos – į Stambulą.

„Nieko baisus. Esame prie kelionių pripratę“, – geros nuotaikos po sunkios kelionės neprarado Mantas Kalnietis.

Ketvirtadienio rytą „Žalgiris“ surengs vienintelę treniruotę „Abdi Ipekci“ arenoje, kur vakare susitiks su „Fenerbahce Ulker“ klubu.

Komentarai