Vilniaus oro uoste „Žalgirio“ fanai griausmingai pasitiko savo didvyrius 0

Martynas Pupininkas, „BasketNews.lt“ koresp.

Vilniaus oro uostas penktadienio popietę nusidažė žaliai ir baltai, o iš Stambulo sugrįžę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai negalėjo paslėpti šypsenų tarp jų pasveikinti ir pasitikti atvykusių fanų minios bei žurnalistų armijos.

„Viskas aišku, grįžta „Žalgiris“, – pažiūrėjęs į didžiulę fanų vėliavą suprato lėktuvo laukiantis slovėnas, kuris vėliau išsitraukęs vaizdo kamerą pradėjo filmuoti sirgalius bei sugrįžusius krepšininkus.

Sugebėję padaryti tai, kas iki šiol atrodė neįmanoma, krepšininkai ir treneriai buvo pasitikti tarsi didvyriai, o su „Žalgiriu“ nepatyręs  nei vieno pralaimėjimo vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas spaudė ranką ir dėkojo visiems komandos aistruoliams.

Kol oro uostas griaudėjo kauniečių skanduotėmis bei užvedančiomis dainomis,  vienas pergalės kalvių Martynas Pocius tinklapiui „BasketNews.lt“ papasakojo apie akimirkas, kurias išgyveno per pastarąsias 24 valandas.

– Martynai, ar galima teigti, jog pagaliau sulaukėme „Žalgirio“ atgimimo?, – „BasketNews.lt“ pasiteiravo M.Pociaus.
– Krepšinis jau toks sportas, kad kai nesiseka visi nurašo, o kai sekasi pradeda laukti skambių pergalių. Mes žaidėme ir stengėmės nepasiduoti. Svarbiausia, kad ištraukėme šias rungtynes ir pasiekėme pergalę.

– Ar tikėjotės, jog jau nuo pat rungtynių pradžios perimsite iniciatyvą į savo rankas?
– Galbūt ir nesitikėjome, tačiau žinojome, kad laukia sunkios rungtynes, nes „Fenerbahce Ulker“ stipri komanda. Jautėme, kad nuo pat pradžios reikia gerai pradėti susitikimą. Žinojome, kad jeigu leisime turkams įgyti pasitikėjimą savimi, tuomet bus ypatingai sunku su jais kovoti. Aš labai džiaugiuosi mūsų žaidimu per pirmus 3 kėlinius.

– Per paskutinius du Eurolygos susitikimus komanda pradeda rungtynes labai gerai, tačiau žaidimas užstringa paskutiniame ketvirtyje. Kokia priežastis lemia tokį kontrastą jūsų žaidime?
– Tai natūralu, negalima sakyti, kad blogai sužaidėme, bet tų duobių visada atsiranda. Tiesiog dabar taip gavosi, jog ir vėl patekome į duobę rungtynių pabaigoje. Reikia mokytis iš tokių rungtynių, peržiūrėti jų vaizdo įrašą ir kažką vėliau koreguoti. Tai tik eilinė duobelė, bet ačiū Dievui laimėjome rungtynes.

– Eurolygos reguliariajame sezone geriausias rungtynes sužaidėte prieš „Fenerbahce Ulker“. Kaune surinkote 24 naudingumo balus, o vakar dienos rungtynėse 21. Jums patogu rungtyniauti prieš turkų gynėjus ar tai tik atsitiktinumas?
– Apie savo žaidimą aš negalvoju, tiesiog labai džiaugiuosi, kad patekome į „Top16“, tai buvo pats geriausias dalykas, kuris man nutiko pastaruoju metu.

Kalbant apie turkų komandą, manau, kad tai tik atsitiktinumas. Kiekvienose rungtynėse stengiuosi žaisti kuo geriau, vienose labiau pasiseka, kitose mažiau. Jokių ypatingų dalykų žaidžiant su Stambulo ekipa nebuvo. Galbūt šiek tiek jaučiau didesnį pasitikėjimą, nes žinojau, kad prieš juos jau buvau gana gerai sužaidęs. Tiesiog nereikia bijoti ir rungtyniauti.

– Ką po rungtynių žaidėjams rūbinėje pasakė vyriausiasis treneris R.Butautas?
– Treneris buvo labai patenkintas. Jis labai džiaugiasi, kad klausėme ir įvykdėme jo keltus tikslus bei nurodymus.

– Jūsų nuomone, vyriausiojo trenerio pasikeitimas pasiteisino?
– Aš manau, kad taip. Pasikeitus treneriams visada atsiranda kažkokių naujovių, atsiranda moralinis pakilimas. Žaidimas keičiasi, mėginame ir į puolimą greičiau bėgti, ir gynyboje bandome kibiau žaisti. Kaip bebūtų, viskas susidėjo ir matome, kad tai duoda vaisių.

– Kokį įspūdį palieka komandos naujokai Aleksandras Čapinas ir Mario Delašas?
– Naujokai palieka gerą įspūdį, tik su jais dar nepraleidome daug laiko. Su Aleksandru turėjome keletą treniruočių, o Mario dar praktiškai nematėme, su juo tiktai pamėtėme kamuolį į krepšį. Naujiems krepšininkams reikia laiko, kad priprastų prie komandos, reikia laiko, kad jie pasijustų tikrais „Žalgirio“ nariais ir prisitaikytų prie mūsų žaidimo. Naujokai mums tikrai padės, jie bus kaip naujas oro gurkšnis.

– Galbūt galite ką nors pažadėti „Žalgirio“ gerbėjams prieš artėjančias kovas „Top 16“ etape?
– Nenoriu nieko prižadėti, bet noriu paprašyti, kad sirgaliai mūsų nenurašytų. Kovosime ir bandysime įrodyti ką galime.

Komentarai