G.Krapikas: „Džiaugiuosi ir dėl komandos, ir dėl trenerio R.Butauto“ 0

Edmantas Kazbaras, „BasketNews.lt“ koresp.

Buvęs Kauno „Žalgirio“ komandos treneris Gintaras Krapikas netvėrė džiaugsmo, kai žalgiriečiai prasibrovė į Eurolygos „Top 16“ etapą.

Jo buvę auklėtiniai ketvirtadienį išvykoje palaužė Stambulo „Fenerbahce Ulker“ ir iškovojo kelialapį į kitą etapą. G.Krapiko pradėtą darbą užbaigė Ramūnas Butautas. Būtent šiam krepšinio ekspertui Kauno komandą pavyko atvesti į kitą etapą.

„Labai džiaugiuosi ir dėl komandos, ir dėl trenerio. Treneriui R.Butautui tai pavyko padaryti“, – džiaugsmo neslėpė G.Krapikas.

Krepšinio specialistas sulauks Vieningosios lygos VTB finalinio ketverto Kaune ir po jo išvyks į Vokietiją, kur gyvena jo šeima. Lietuvą G.Krapikas paliks būdamas be darbo. Strategas neatmeta galimybės vieną dieną sugrįžti į „Žalgirio“ ekipą.

Treneri, kaip šiuo metu leidžiate savo laisvalaikį?, – „BasketNews.lt“ paklausė G.Krapiko.
– Žiūriu labai daug krepšinio rungtynių, stengiuosi nepraleisti nė vieno susitikimo. Vis tiek turiu susikaupusių neatliktų darbų, kuriems neturėjau laiko vadovaudamas „Žalgirio“ komandai. Dabar juos reikia atlikti, tuo kaip tik ir užsiimu. Būtinai reikės pažiūrėti Vieningosios lygos VTB finalinį ketvertą, o po jo vykti į Vokietiją pas šeimą.

– Ar jau spėjote pailsėti nuo krepšinio ir jo pasiilgti?
– Krepšinis manęs niekada nevargino. Darbas, įtampa ir nervai yra susiję su gyvenimu, todėl nuo krepšinio visai nepavargau. Žinoma, kai nebesu „Žalgirio“ komandos narys, daugiau turiu laisvo laiko. Vis tiek dabar esu su krepšiniu, žiūriu visas rungtynes, kurias rodo.

– Stebėjote „Žalgirio“ rungtynes Eurolygoje. Treneri, kaip pasikeitė „Žalgirio“ žaidimas jums palikus komandą?
– Nenorėčiau kalbėti apie „Žalgirio“ komandos žaidimo pasikeitimus. Visų pirma, noriu pasidžiaugti, jog žalgiriečiai pasiekė tą tikslą, kurį klubo vadovai liepė įvykdyti prieš sezoną. Patekimas į „Top 16“ – didžiulis komandos pasiekimas. Labai džiaugiuosi ir dėl komandos, ir dėl trenerio. Treneriui Butautui tai pavyko padaryti.

– „Žalgiris“ pateko į „Top 16“ etapą, komandą pastiprino du žaidėjai. Ką Kauno ekipa gali nuveikti kitame etape?
– Labai sunku prognozuoti. Vien patekimas – didžiulis įvykis „Žalgirio“ komandai. „Žalgiris“ – viena stipriausių Eurolygos komandų. Juk silpnos ekipos į kitą etapą nepateko. Žalgiriečiai yra jauni, todėl turės galimybę tobulėti ir žaisti Eurolygos lygio rungtynių. O „Žalgirio“ galimybės, ką jie gali pasiekti, priklausys nuo komandos žaidimo bei varžovų. Svarbiausia, jog kauniečiai liko tarp 16 stipriausių komandų ir tęs kovas.

– „Žalgirio“ varžovai kitame Eurolygos etape jau paaiškėjo. Kauniečiai rungsis su Gdynės „Asseco Prokom“, Malagos „Unicaja“ bei Maskvos CSKA komandomis.
– Grupė visai nebloga. Didelis spaudimas patekti į šešioliktuką nukrito nuo žalgiriečių pečių, todėl vyrai galės pasiekti tik daugiau. Tai atpalaiduoja. Daug ką lems žaidėjų sveikata. Netrukus prie komandos prisijungs Travisas Watsonas, kuris dar labiau sustiprins kauniečius. Komandą papildė dar du nauji žaidėjai. Man vadovaujant to pritrūko, jog galėčiau rotuoti komandos žaidėjais. Bus labai smagu stebėti, kaip žalgiriečiai atrodys kitame Eurolygos etape.

– Ar jau pasiilgote savo komandos narių, gal palaikote su jais ryšius?
– Padrąsinu buvusius auklėtinius prieš varžybas.

– Šiuo metu darbo neieškote?
– Žinote, kai esi treneris, darbo paieška yra labai paprasta. Juk nevaikštai po klubus ir nesisiūlai. Arba į tave kreipiasi, arba – ne. Kol esu Lietuvoje, nevadovauju jokiai komandai, reiškia, su nieko nesusitariau. Ir toliau esu bedarbis.

– Galimybės sugrįžti į „Žalgirio“ komandą neatmetate?
– Ne be reikalo yra patarlė „Niekada nesakyk ne“. Aš su klubo vadovu Vladimiru Romanovu ir visa komanda išsiskyriau geruoju, manęs niekas neišvarė. Tokia galimybė yra niekada neatmetama.

Komentarai