„Žalgiris“ pateko į „Top 16“ G grupę 0

Pirmadienio popietę Barselonoje (Ispanija) buvo ištraukti Eurolygos „Top 16“ etapo burtai. Šešiolika komandų sužinojo savo varžoves keturiose naujose grupėse. Prieš tai ekipos pagal pirmojo Eurolygos etapo rezultatus buvo suskirstytos į keturis pajėgumo krepšelius.

ŪBIG valdoma Kauno „Žalgirio“ komanda „Top 16“ etapo G grupėje susitiks su Maskvos CSKA, Malagos „Unicaja“ ir Gdynės „Asseco Prokom“ ekipomis.

2009/2010 m. sezono Eurolygos „Top 16“ etapo grupės:

E grupė

F grupė

G grupė

H grupė

Barselonos „Regal FC Barcelona“

Madrido „Real“

Maskvos CSKA

Pirėjo „Olympiacos“

Atėnų „Panathinaikos“

Sienos „Montepaschi“

Malagos „Unicaja“

Vitorijos „Caja Laboral“

Belgrado „Partizan“

Tel Avivo „Maccabi“

Kauno „Žalgiris“

Maskvos srities „Khimki“

Atėnų „Maroussi“

Stambulo „Efes Pilsen“

Gdynės „Asseco Prokom“

Zagrebo „Cibona“

Naujojo etapo mūšiai startuos sausio 27 d., o „Top 16“ kovos baigsis kovo 11 d. Iš keturių komandų grupės į ketvirtfinalį pateks po dvi pogrupio komandas.

Iškilmingoje burtų traukimo ceremonijoje Barselonoje dalyvavo ir Kauno „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas, kuris palankiai įvertino burtų rezultatus.

„Grupė visai nebloga. Į Kauną atvyks du neblogai pažįstami varžovai. Su CSKA jau kovojome šiame sezone, su „Asseco Prokom“ esame žaidę pastaraisiais dvejais metais. „Unicaja“ irgi yra susidūrusi su lietuvišku krepšiniu, todėl mūsų vėl laukia įdomios kovos. Minimalius tikslus Eurolygoje jau įvykdėme, tačiau neketiname sustoti. Komanda sieks pergalių ir kausis kiekvienose rungtynėse“, – sakė P.Motiejūnas.

Žinią apie būsimus varžovus pakomentavo ir „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas: „Burtuose varžovų pasirinkti negali, todėl kokius oponentus gavome, su tais ir žaisime. Negalime nei džiaugtis, nei liūdėti. „Top 16“ etape silpnų komandų nebūna. Apie CSKA ar „Unicaja“ komandų vardus net nėra ką naujo kalbėti. „Asseco Prokom“ – lenkų komanda, tačiau turi daugybę patyrusių legionierių. Jų patekimas į „Top 16“ įrodo, kad tai yra pajėgi komanda“.

„Nesitikime nei vienų lengvų rungtynių ir su savo jauna komanda stengsimės kiekvieną mačą žaisti pilna jėga“, – pridūrė treneris.

Komentarai