Žalgiriečiai vėl vedė VDU į pergalę 0

Prie Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ekipos pergalės Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) pirmadienio susitikime su Klaipėdos universitetu (KU) vėl daugiausiai prisidėjo Kauno „Žalgirio“ krepšininkai. Žalgiriečiams pelnius 71-ą tašką kauniečiai triumfavo rezultatu 97:90 (22:28, 21:15, 20:31, 34:16).

Čempionų titulą ginantiems VDU krepšininkams susitikimas susiklostė sunkiau nei buvo galima tikėtis. Svečiai iš Klaipėdos, remdamiesi vos šešiais žaidėjais, pirmavo didžiąją susitikimo dalį, o lemiamą lūžį kauniečiams pavyko pasiekti tik ketvirtajame kėlinyje, kurį VDU laimėjo užtikrintai – 34:16. Prie septintosios VDU pergalės vėl labiausiai prisidėjo jaunieji žalgiriečiai.

Vienuolika iš šešiolikos mestų dvitaškių pataikęs Žygimantas Janavičius rungtyniavo 32 minutes, pelnė net 33 taškus, atkovojo šešis kamuolius, atliko penkis rezultatyvius perdavimus, perėmė vieną kamuolį bei surinko 32 naudingumo koeficiento balus.

Sau skirtas 28 minutes produktyviai išnaudojo ir gynėjas Šarūnas Vasiliauskas, kuris surinko 18 taškų, atliko tris rezultatyvius perdavimus, pasižymėdamas 15 naudingumo balų.

Ne mažiau sėkmingai pasirodė ir Povilas Butkevičius, kuris pasiekė taip vadinamą dvigubą dublį, atkovodamas 11 kamuolių bei pelnydamas 11 taškų. Jo sąskaitoje taip pat ir penki rezultatyvūs perdavimai. Šio krepšininko naudingumo koeficientas +19.

Reikia pažymėti ir vieną „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ lyderių Adomą Drungilą, kuris prie VDU pergalės prisidėjo devyniais taškus ir šešiais atkovotais kamuoliais. Visa tai per 17 žaidimo minučių.

Turnyrinėje lentelėje VDU savo sąskaitoje turi septynias pergales bei tris nesėkmes, o tai leidžia ir toliau kovoti dėl aukso.

Komentarai