A.Sabonis: „Žalgiris“ man rūpi kaip ir anksčiau 0

Dovilė Kamarauskienė, „Kauno diena“

Trečiadienį VTB Vieningosios lygos finalo ketverto turnyrui besirengiančio Kauno „Žalgirio“ treniruotėje apsilankė ir klubo prezidentas Arvydas Sabonis.

– Arvydai, į Lietuvą grįžote dėl Vieningosios lygos turnyro? – portalas pasiteiravo A.Sabonio.
– Ne, pagal planą grįžau.

– Kiek dar domitės „Žalgirio“ reikalais?
– Kaip anksčiau, taip ir dabar domiuosi, nieko labai naujo nėra. Rūpesčių dėl „Žalgirio“ pamažėjo, bet vis tiek komanda rūpi.

– Ar tikėjote, kad „Žalgiris“ sugebės prasibrauti į Eurolygos šešioliktuką?
– Komandos tikslas buvo patekti į antrąjį etapą, bet pradžia buvo sunki ir viskas nekaip atrodė. Bet dar kartą pamatėme, ką reiškia Eurolyga ir kaip reikia kovoti iki pabaigos ir dėl kiekvieno taško – pralaimint reikia stengtis kuo mažiau pralaimėti, o laimint – saugoti persvarą ir stengtis laimėti kuo daugiau. Dar kartą įsitikinome, kiek gali lemti vienas ar kitas taškas.

– Ką manote apie komandos trenerių kaitą? Ar nesėkmių kamuojamai komandai reikėjo supurtymo?
– Ko gero. Juk daug kas buvo nepatenkinti, visi jautė spaudimą iš šono – žiūrovų, sirgalių. O pasikeitimai visada truputį sudrebina komandą iš vidaus. Aišku, mums labai gerai gavosi, kad taip įvyko ir išėjome į Eurolygos šešioliktuką.

– Kaip vertinate „Žalgirio“ šansus šešioliktuke?
– Grupė nėra labai baisi, bet nėra ir nebaisi. Kautis galima. Daug lems ir sportinė laimė, bet jeigu dar ant šitos euforijos bangos komanda ir toliau žais, tai gal galima bus ir ką nors daugiau nuveikti.

– Kaip vertinate VTB turnyrą?
– Mes visada laikėmės nuostatos žaisti su aukščiausiojo lygio varžovais. Šitame turnyre komandos neeilinės, rimtos ir, manau, mūsų jaunai komandai tai bus labai gera praktika.

Komentarai