„Žalgiris“ kovos dėl trečiosios vietos VTB lygoje 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams nepavyko prasibrauti į Kaune vykstančios VTB Vieningosios lygos finalo ketverto finalą. Pusfinalyje žalgiriečiai po atkaklios kovos nusileido Valdemaro Chomičiaus treniruojamiems Kazanės „Unics“ krepšininkams – 65:75. Dėl trečiosios vietos „Žalgiris“ jau penktadienį kovos su Maskvos srities „Chimki“.

Susitikimą dviem taikliais baudų metimais pradėjo svečiai iš Kazanės (2:0), tačiau sirgalių gausiai palaikomi žalgiriečiai spurtavo 7:0 bei po Dainiaus Šalengos ir Mirzos Begičiaus taškų išsiveržė į priekį 7:2. Sužaidus tris minutes pirmą kartą vilkėdamas „Žalgirio“ marškinėlius aikštelėje pasirodė Mario Delašas, kuris iš karto išprovokavo varžovų pražangą. Tuo tarpu V.Chomičiaus auklėtiniai kiek suaktyvino veiksmus, atkarpą laimėjo 13:0 bei įgijo aštuonių taškų persvarą – 15:7. Pirmuosius taškus „Žalgiryje“ pelnius M.Delašui skirtumas kiek aptirpo (9:15), tačiau „Unics“ ir toliau šaudė tiksliai (20:12). Kėliniui artėjant prie pabaigos pirmą kartą ant parketo žengė Martynas Pocius, kuris svečius iš karto nubaudė tolimu metimu (15:20), o po akimirkos pasižymėjo ir Tadas Klimavičius (17:20). Pirmasis ketvirtis taip ir baigėsi.

Antroji rungtynių dalis startavo M.Begičiaus tiksliais baudų metimais bei perimtu kamuoliu ir rezultatyviai užbaigta greita ataka (21:20). Vis tik besivejančių vaidmuo netenkino svečių, kurie pradėjo lipti žalgiriečiams ant kulnų ir vėl išsiveržė į priekį – 23:21. Į tai tritaškiu atsakė M.Pocius (24:23), tačiau ilgiau būti priekyje aikštelės šeimininkams rusai neleido bei dviem taškais pirmavo tiek po M.Begičiaus, tiek M.Pociaus metimų. Pusiausvyrą sirgalių aistringai palaikomiems Baltijos taurės savininkams pavyko atgauti po M.Pociaus trečiojo taiklaus šūvio iš toli (34:34), po kurio V.Chomičius buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės. Išklausiusios trenerių nurodymus komandos apsikeitė taikliomis atakomis, o po pirmosios susitikimo dalies simbolinę persvarą turėjo „Unics“ – 36:35.

Trečiąjį ketvirtį kiek aktyviau pradėjo svečiai iš Kazanės (39:35), tačiau paliktas laisvas iš toli neklydo T.Klimavičius, sumažinęs deficitą iki minimumo. Per kelias kitas minutes kauniečiams taškų pelnyti nepavyko, tuo tarpu „Unics“ išnaudojo savo progas ir padidino persvarą (45:38). Iniciatyvos kėlinio viduryje mėgino imtis D.Šalenga (40:45), vis tik puolime žalgiriečiams ir toliau krepšys buvo lyg užrištas (40:53). Po daugiau nei tris minutes trukusio „taškų bado“ vėl pasižymėjo D.Šalenga (42:53), o jam sumetus baudas „Žalgiris“ panaikino dviženklį svečių pranašumą – 44:53. Aidint finalinei kėlinio sirenai „Unics“ pirmavo rezultatu 55:44.

Lemiamą rungtynių atkarpą kur kas sėkmingiau pradėjo „Žalgiris“. Po Aleksandro Čapino tritaškio bei Marcuso Browno dvitaškio komandas skyrė tik septyni taškai – 48:55. Tais pačiais septyniais taškais „Unics“ pirmavo ir po T.Klimavičiaus metimo, deja, dar labiau priartėti V.Chomičiaus auklėtiniai neleido. Įpusėjus ketvirčiui vieniems Europos taurės favoritų pavyko dar padidinti pranašumą (66:53). Po R.Butauto paprašytos minutės pertraukėlės M.Kalnietis tiksliai šovė iš toli (56:66) atgaivindamas viltis, tačiau patikimai žaidę svečiai iš Kazanės sugebėjo išsaugoti persvarą bei aidint finalinei sirenai džiaugėsi patekimu į finalą – 75:65.

„Žalgiris“: T.Klimavičius 17 (7 atk. kam.), D.Šalenga 15, M.Pocius 10, M.Begičius 10, M.Kalnietis 5, A.Čapinas 4, M.Brownas 2, M.Delašas 2.

„Unics”: K.Lončaras 20, M.Popovičius 12 (7 rez. perd.), T.Lyday’us 11.

Komentarai