„Žalgiris“ Lietuvos krepšinio lygoje ir toliau žengia be pralaimėjimų (FOTO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) ir toliau nepralenkiami. Sekmadienį žalgiriečiai rungtyniaudami be kelių lyderių svečiuose Vilniuje įdomiose rungtynėse palaužė vietos „Sakalus“ (86:84), į savo sąskaitą įsirašydami jau dvyliktąją pergalę.

Rungtynių akimirkos – Žalgiris.lt foto galerijoje.

Jau pirmąją ataką tiksliu metimu iš po krepšio užbaigė Povilas Butkevičius (2:0), o po Martyno Pociaus tritaškio bei Manto Kalniečio ir Tado Klimavičiaus dvitaškių „Žalgiris“ pirmavo septyniais taškais – 9:2. Aikštelės šeimininkams pavyko surengti du taiklius išpuolius (6:9), tačiau įpusėjus ketvirčiui baudas sumetė Adas Juškevičius (11:6). Po M.Pociaus reido kauniečiai pirmavo 13:9, vis tik „Sakalai“ nesiruošė pasiduoti ir netrukus išlygino rezultatą (13:13). Prabėgus dar vienai minutei situacija praktiškai nepasikeitė – į M.Kalniečio tolimą šūvį baudų metimais atsakė Virginijus Sirvydis (15:16). Kėliniui artėjant prie pabaigos „Žalgiris“ kiek suaktyvino veiksmus ir po Mario Delašo vienos įmestos baudos bei tikslaus tolimo Aleksandro Čapino metimo buvo priekyje penkiais taškais – 20:15. Nepaisant to, šeimininkai ir toliau kiekviename epizode kovojo iki galo, spurtavo 9:0 bei po pirmųjų dešimties minučių turėjo nežymų pranašumą – 24:20.

Įdomi kova tęsėsi ir po dvejų minučių atokvėpio. Į M.Pociaus, T.Klimavičiaus bei A.Juškevičiaus metimus „Sakalų“ krepšininkams atsakius tuo pačiu komandas skyrė du taškai (28:30). Savo progą išnaudojus T.Klimavičiui „Žalgiris“ priartėjo iki minimumo (30:31), vis tik „Sakalai“ ir toliau atakavo itin tiksliai (39:32). Į tai netruko reaguoti Ramūnas Butautas, paprašęs minutės pertraukėlės. Išklausę trenerio nurodymus žalgiriečiai į aikštę grįžo kupini ryžto ir kamuolį perėmus M.Kalniečiui bei pelnius du taškus su pražanga, „Žalgiris“ priartėjo iki 35:39. Nepaisant to, apsiginti vėl nepavyko ir aidint finalinei antrojo kėlinio sirenai pirmavo „Sakalai“ – 44:35.

Per ilgąją pertrauką R.Butautas sugebėjo rasti tinkamus žodžius savo auklėtiniams, kurie į antrąją dvikovos dalį išėjo itin susikaupę. M.Delašas pelnė penkis taškus, T.Klimavičius pridėjo keturis, o M.Pocius – du, tuo tarpu „Žalgiris“ trumpą atkarpą laimėjo 11:2 bei išsiveržė į priekį (47:46). Šeimininkai sugebėjo atsitiesti (52:47), tačiau Artūras Milaknis „Sakalams“ nuolaidžiauti nebuvo linkęs ir netrukus smeigė tritaškį (50:52). Aikštelėje ir toliau virė įdomi kova, iki kėlinio pabaigos likus dviems minutėms „Sakalai“ pirmavo penkiais taškais – 59:54. Prabėgus minutei ši persvara išaugo iki 66:54, o baudas sumetus A.Juškevičiui vilniečiai pirmavo 66:56. Paskutinė trečiojo ketvirčio „Sakalų“ ataka baigėsi taikliais metimais nuo baudų metimų linijos ir prieš lemiamas dešimt minučių šeimininkai pirmavo rezultatu 68:56.

Nors ketvirtasis ketvirtis prasidėjo A.Čapino gauta penkta pražanga, tai žalgiriečiams padėjo mobilizuotis: T.Klimavičius pataikė iš arti, M.Delašas neklydo iš toli, M.Kalnietis reidą užbaigė dvitaškiu, T.Klimavičius pridėjo dar du taškus galingu dėjimu bei realizuota bauda, o po M.Pociaus reido bei eilinio T.Klimavičiaus metimo, „Žalgiris“ spurtavo 15:3 bei atstatė pusiausvyrą (71:71). „Sakalai“ į tai atsakė tritaškiu (74:71), tačiau jau po akimirkos tą patį padarė ir M.Kalnietis (74:74). Iki pagrindinio laiko pabaigos likus keturioms minutėms M.Kalnietis sumetė baudas, taip leisdamas Baltijos taurės laimėtojams po ilgesnės pertraukos išsiveržti į priekį (76:74). „Sakalai“ rankų nenuleido ir tiksliai šovė iš tolimos distancijos (77:76), tačiau M.Pocius pelnė tris taškus, T.Klimavičius pridėjo du, o „Žalgiris“, likus minutei iki pagrindinio laiko pabaigos, vėl pirmavo (81:77). Aikštelės šeimininkai dar mėgino pakilti į lemiamą šturmą, tačiau M.Pociaus baudų metimai galutinai nulėmė nugalėtoją. Aidint finalinei sirenai džiaugėsi „Žalgiris“ – 86:84.

„Žalgiris“: T.Klimavičius 23 (5 atk. kam., 3 rez. perd.), M.Pocius 20 (3 atk. kam., 3 rez. perd., 2 per. kam.), M.Kalnietis 16 (7 atk. kam., 3 rez. perd., 2 per. kam.), M.Delašas 11 (5 atk. kam.), A.Juškevičius 6 (3 rez. perd., 2 per. kam.), P.Butkevičius 4 (4 atk. kam.), A.Milaknis 3, A.Čapinas 3.

„Sakalai”: R.Matulis 20 (10 atk. kam.), L.Samėnas 18 (5 atk. kam.).

Komentarai