„Žalgirio radijas“: Kiek pergalių Kauno „Žalgiris“ iškovos Top 16 etape? 0

„Sekasi geriausiems“ – toks posakis kaipmat šauna į galvą, kai pagalvoji, kad Kauno „Žalgirio“ kelias stipriausiame Europos krepšinio turnyre Eurolygoje dar nesibaigė. Žalgiriečiai lemiamose rungtynėse paskutinę sekundę reikiamu taškų skirtumu įveikė Stambulo „Fenerbahce Ulker“ ekipą ir užsitikrino ne tik kelialapį į „Top 16“ etapą, bet ir trečiąją vietą, kuri mums garantavo, kad naujoje grupėje išvengsime tokių komandų, kaip Tel Avivo „Maccabi“, VTB Vieningoje lygoje jau įveiktos Maskvos srities „Khimki“ ir Belgrado „Partizan“.

„Būkime biedni, bet teisingi“ – teigia liaudies išmintis. Mūsų grupė – bene palankiausia, norint patekti į Eurolygos ketvirtfinalį. Prieš „Top 16“ burtus pirmajame pajėgumo krepšelyje rikiavosi šiemet dar nepralaimėjusi „Barcelona“, žvaigždžių perpildyti „Olympiacos“ bei „Real“ ir šiemet jau nugalėtas ir nebe toks stiprus, kaip anksčiau, CSKA klubas. Būtent pastaroji ekipa žais kartu su mumis. Žiūrime toliau.

Antrasis krepšelis: mus jau keletą kartų sutriuškinęs „Montepaschi“, visada dėl aukščiausių pozicijų kovojanti „Caja Laboral“ (buvusi „Tau Ceramica), Eurolygos čempionai „Panathinaikos“ bei šiemet šlubuojanti „Unicaja“, Ispanijos lygoje besidalijanti vos 7-10 vietas. Kas žais mūsų grupėje? Teisingai, ekipa iš saulėtosios Malagos.

Ketvirtasis pajėgumo krepšelis. Žvaigždėtasis ir didelių ambicijų prieš šį sezoną neslėpęs „Efes Pilsen“, emocingasis, nenuspėjamas graikų „Maroussi“, šiemet įveikęs „Maccabi“ ekipą bei paskutinę sekundę apmaudžiai nusileidęs CSKA, nepasiduodančioji „Cibona“ ir Tomo Pačėso vadovaujamas legionierių katilas „Asseco Prokom“. Taip, galbūt „ant popieriaus“ Zagrebo komanda ir atrodytų silpniau už kaimynus lenkus, tačiau turint galvoje tai, jog į tą pačią ketveriukę negalėjo patekti komanda iš reguliariojo sezono grupės, „Asseco Prokom“ ekipa – turbūt geriausias variantas.

Tiesa, kaip daugelis pasakytų – „Top 16“ etape silpnų varžovų nėra. Su visais reikia kovoti, bet stebėdami ekipų žaidimo tendencijas šį sezoną, galime (su nusispjovimu per kairį petį) piešti pakankamai optimistinį scenarijų antrame Eurolygos etape.

Viskas prasideda iš naujo. Visų komandų statistikos grafose dega apskriti nuliai. Visų ekipų šansai patekti į Eurolygos ketvirtfinalį – kol kas lygūs. Tad „Žalgirio radijas“ šiandien Jūsų klausia: „Kokį Kauno „Žalgirio“ komandos pasirodymą „Top 16“ etape prognozuojate Jūs? Kad tema būtų objektyvesnė ir patrauklesnė, laidos metu bus kalbinami krepšinio ekspertai, o jų prognozes pirmieji galės išgirsti tik „Žalgirio radijo“ klausytojai. Balsuokite sukurtoje apklausoje, išreikškite savo mintis ir pastebėjimus dienos klausimu, o radijo balsas Justinas Liaudinskas, kaip įprasta, labiausiai akį patraukusius komentarus skaitys visos laidos metu.

Taigi, nuo 17 iki 18 val. radijo stoties TAU (102,9 FM ir www.tau.lt) bei Alytaus „FM99“ bangomis visų klausytojų laukia diskusija itin aktualiu klausimu!

Suprask, pajausk, pamilk, išgirsk krepšinį kartu su „Žalgirio radiju“!

Komentarai