„Žalgirio“ kovingumo rūpesčiai nesumažino 0

Dovilė Kamarauskienė, „Kauno diena“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šiandien Lenkijoje pradės antrąjį Eurolygos etapą. Jų varžovais bus Lietuvos trenerių vadovaujama Gdynės „Asseco Prokom“ komanda.

Viltys – į legionierius

Į Lenkiją žalgiriečiai išskrido vakar tiesioginiu reisu iš Karmėlavos. Vakar vakare jie surengė treniruotę Gdynės sporto rūmuose ir dar kartą pasikartojo visus namų darbus.

Nors „Žalgiris“ ir sugrįžo į pergalių kelią, tačiau problemos dėl priekinės linijos žaidėjų komandos niekaip neapleidžia. Vis dar negali žaisti Travisas Watsonas, o dėl išoperuoto pūlinio negalės rungtyniauti ir Tadas Klimavičius. Nugarą savaitgalį pasitempė ir Povilas Butkevičius.

Tad dabar komandai telieka viltis, kad visus lūkesčius ne tik pateisins, bet ir pranoks Mario Delašas, o Mirza Begičius sugebės negauti 5 pražangų bent 20 minučių.

Jaučiasi pasirengę kovai

– Kaip komanda pasirengė pirmosioms antrojo etapo rungtynėms? – dienraštis pasiteiravo „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Ramūno Butauto.
– Turbūt pirmiausia reikia pradėti kalbėti apie problemas, nes esame dar labiau susilpnėję po krepšiu dėl aukštaūgių traumų ir ligų. Tačiau Gdynės komandos žaidimą atidžiai analizavome, rengėmės tiek gintis, tiek pulti prieš jų sistemas. Nepaisant problemų, visų nuotaika darbinga, esame pasirengę kautis. Jeigu ne LKL rungtynės Vilniuje su „Sakalais“, kai teko žaidėjams duoti pylos, būčiau labai patenkintas komandos darbu ir pasirengimu antrajam Eurolygos etapui.

– Regis, situacija panaši, kaip ir prieš paskutiniąsias Eurolygos reguliariojo sezono rungtynes Stambule. Nepaisant nepalankių aplinkybių, tuomet komanda susitelkė ir sugebėjote sužaisti gerai.
– Kiekvienos rungtynės yra skirtingos ir jas lyginti sunku. Tik mūsų problemos dabar dar gilesnės. Manau, reikia ne lyginti rungtynes, o nusiteikti tokiai pačiai sunkiai kovai ir žaisti savo krepšinį.

– Ar galima tikėtis paramos iš Mario Delašo?
– Įvertinus tai, kad jis yra labai jaunas žaidėjas, tik atvykęs pas mus ir beveik neturėjęs treniruočių, nes rungtynės seka rungtynes, manyčiau, kad jis prisitaikė labai gerai. Jeigu Mario nebūtų, tai mūsų padėtis būtų visai tragiška.

– Ar Aleksandras Čapinas taip pat greitai pritapo?
– Kalbėjomės su juo dviese. Aleksandras tikrai yra geras žaidėjas ir tokio stiliaus, kuris man labai patinka. Tik jis dar šiek tiek nedrąsiai jaučiasi aikštėje, neužtikrintai, bet netrukus šis krepšininkas mums gali duoti daugiau naudos.

– Kokie svarbiausi „Asseco Prokom“ koziriai?
– Jie turi labai stiprų žaidėjų trejetą – Loganą, Ewingą ir Woodsą. Tokio krepšininko kaip pastarasis – atletiško trečiojo numerio – mes neturime. Pajėgi ir priekinė linija – Varda, galintis kautis ir po krepšiu, ir įmesti iš toli, Burrellas ir Jagla. Visi šie žaidėjai sudaro pagrindinę jėgą, kuriems svariai padeda likę krepšininkai. Ši komanda, mėgstanti greitai atakuoti, gali įveikti „Real“, bet gali pralaimėti ir vokiečių „Ewe“ ekipai. Todėl svarbiausia, kad neleistume varžovams iš pradžių įgyti persvaros.

Treneriai pažįsta vienas kitą

Rungtynės su „Žalgiriu“ bus neeilinės ir „Asseco Prokom“ fizinio rengimo treneriui Aleksandrui Kosauskui, Kauno komandai atidavusio du dešimtmečius. Tačiau su „Asseco Prokom“ į Kauną jis atvyks jau ne pirmą kartą.

Pagarbiai apie „Žalgirį“ atsiliepė lenkų ekipos strategas Tomas Pačėsas: „Žalgirio“ vardas daug reiškia Europos krepšiniui. Padedami fortūnos žalgiriečiai pateko į šešioliktuką, bet pastaruoju metu jie iš tiesų gerai žaidžia.“

Apie galimas taktines gudrybes T.Pačėsas kalbėjo diplomatiškai: „Kauniečiai žino, kaip žaisti. Jie turi naują trenerį, kurį aš labai gerai pažįstu.“

„Asseco Prokom“ vizitinė kortelė

Lukaszas Sewerynas Lenkija Puolėjas 196

Junioras Harringtonas JAV Gynėjas 193

Davidas Loganas JAV Gynėjas 184

Mateuszas Kostrzewskis Lenkija Puolėjas 197

Janas-Hendrickas Jagla Vokietija Puolėjas 213

Adamas Lapeta Lenkija Vidurio puolėjas 217

Piotras Szczotka Lenkija Puolėjas 196

Ratko Varda Serbija Vidurio puolėjas 213

Qyntelis Woodsas JAV Gynėjas 203

Ronnie Burrellas JAV Gynėjas 204

Danielis Ewingas JAV Gynėjas 191

Adamas Hrycaniukas Lenkija Vidurio puolėjas 206

Vyriausiasis treneris Tomas Pačėsas

Komentarai