T.Pačėsas: „Šiandien buvo netikras „Žalgirio“ veidas“ 0

Jonas Miklovas, specialiai „BasketNews.lt“ iš Gdynės (Lenkija)

Pergalingai Eurolygos „Top 16“ varžybas pradėjęs Tomas Pačėsas santūriai džiaugėsi laimėjimu prieš gimtosios šalies komandą. Po to, kai jo Gdynės „Asseco Prokom“ 89:65 nugalėjo Kauno „Žalgirį“, Lenkijos ekipai vadovaujantis treneris teigė, kad tikrasis kauniečių pajėgumas paaiškės, kai į rikiuotė grįš traumuoti Travisas Watsonas ir Tadas Klimavičius.

– Treneri, ar 24 taškų skirtumas atspindi dabartinį komandų pajėgumą? – „BasketNews.lt“ paklausė Tomo Pačėso.
– Manau, kad ne. Šiandien buvo netikras „Žalgirio“ veidas. Mums pasisekė, nes Watsonas ir Klimavičius gavo traumas ir kauniečiai turėjo keisti žaidimo braižą. Tikėjomės, kad jie daug ginsis „aikšte“ ir buvome tam pasiruošę. Tikrai esu įsitikinęs, kad tiesiog taip susiklostė rungtynės. Mes labai gerai pataikėme. Aišku, aikštės gynyba sudaro riziką, kad žaidėjai bus laisvi perimetre ir mes tai gerai išnaudojome. „Žalgiris“ tikrai turi geras galimybes, bet pirmiausia turi susitvarkyti su savo fizinėmis problemomis.

– Šiandien „Žalgirio“ gretose daug laiko aikštėje praleido jauni krepšininkai, o naujokas Mario Delašas buvo vienas rezultatyviausių komandoje. Kokį įspūdį paliko šie žaidėjai?
– Man labai gerą įspūdį paliko Delašas. Iš jo gali būti tikrai aukšto lygio žaidėjas. Jis mums darė bėdos ir po krepšiu, ir iš vidutinio nuotolio. Tai – universalus krepšininkas ir jis, manau, bus labai naudingas komandai. O kitiems šiandien rungtynės nesusiklostė labai gerai, o iš vienų rungtynių negalima spręsti.

– Jūsų auklėtinis Ratko Varda prisipažino, kad prieš rungtynes jam iš jaudulio daužėsi širdis. Ar tai matėsi iš šalies?
– Ratko yra labai emocingas žaidėjas ir jis, aišku, jaudinosi, nes „Žalgiryje“ jo karjera nesusiklostė taip, kaip jis norėjo. Todėl tai atsiliepė. Aišku, jis jaudinosi, bet susitvarkė su savimi.

– Šioje Gdynės arenoje šį sezoną jau krito Milano „Armani Jeans“, Madrido „Real“, Maskvos srities „Khimki“. Ji, matyt, kur kas sėkmingesnė nei pernykštė Sopoto arena?
– Sopote yra mokyklos salė, todėl Eurolygos rungtynes žaisdavome Gdanske. O dabar turime savo salę, čia ir sportuojame, ir žaidžiame Lenkijos lygos, ir Eurolygos rungtynes. Tas faktorius tikrai labai padeda. Nors ta sėkmė irgi sąlyginė – čia mes pralaimėjome pirmas reguliariojo sezono rungtynes Oldenburgo komandai. Šiandien labai bijojau, kad nepasikartotų tas pats scenarijus, kaip tose rungtynėse. Psichologiniu atžvilgiu mums labai svarbu laimėti rungtynes namie, nes paskui labai sunku laimėti išvykoje.

Komentarai