Jaunučių rinktinių treneris A.Visockas žaidėjų žvalgysis visose MKL komandose 0

www.mkl.lt inf.

Arvydo Sabonio krepšinio mokyklos ir NKL rungtyniaujančios Kauno „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ treneris Arūnas Visockas vasarą neturės kada galvoti apie atostogas. Jau pavasario pabaigoje trenerio galvoje suksis mintys apie artėjantį Europos jaunučių (iki 16 metų) čempionatą Baryje. 1994 metais gimusius „saboniukus“ treniruojantis buvęs Kauno „Žalgirio“ žaidėjas tikina, jog jo vadovaujama rinktinė Juodkalnijoje stengsis kovoti tik dėl aukščiausių vietų.

Dirbs su vaikinais, kuriuos treniravo nuo pirmos klasės

„Laukia svarbus darbas. Manau, kad Lietuvos rinktinėje bus ir tie vaikinai, su kuriais dirbu jau nuo pirmos klasės, – kalbėjo A.Visockas. – Tačiau dabar dar nieko negaliu pasakyti, stebėsime visus Moksleivių krepšinio lygos (MKL) žaidėjus ir žiūrėsime kurie labiausiai tinka rinktinei“.

Kalbėdamas apie nacionalinės komandos tikslus Visockas nestokojo optimizmo: „Tikiu, kad mūsų komandoje bus daug gerų žaidėjų, todėl manau, kad bus galima galvoti ir apie pakankamai aukštą vietą“.

„Nesu diktatoriškas treneris ir nors aikštelėje mėgstu tvarką, kuomet žaidimas turi savo rėmus, leidžiu žaidėjams improvizuoti“, – trumpai savo požiūrį į darbą su jaunimu apibūdino olimpinės bronzos laimėtojas.

Treneris patikino, jog neblogai žino ir kitų Lietuvos moksleivių komandų žaidėjus bei tvirtino, jog šansus patekti į dvyliktuką turi ir kiek mažiau žinomi jaunuoliai.

Į stovyklą bus kviečiama 30 žaidėjų

„Po MKL finalinio ketverto rengsime pirmąją treniruočių stovyklą, į kurią kviesime apie 30 žaidėjų iš visų MKL komandų. Ieškosime krepšininkų, kurie sugeba kažkuo išsiskirti savo komandose arba turi lyderio savybių“, – kalbėjo A.Visockas.

Lietuvos jaunučių rinktinė rugpjūčio 5–15 dienomis vyksiančiose pirmenybėse B grupėje jėgas išmėgins su Danijos, Graikijos bei Prancūzijos šešiolikmečiais.

„Apie būsimus varžovus daug informacijos vis dar neturime, bet žinau, kad prancūzų rinktinė turėtų būti tikrai pajėgi. Manau, kad joje bus penki žaidėjai iš praėjusių metų Europos jaunučių čempionato Kaune“, – sakė A.Visockas.

„Turbūt tai bus viena iš stipriausių rinktinių“, – pridūrė buvęs krepšininkas.

Tiesa, strategas nevertino aukštai tik Danijos krepšininkų galimybių, tačiau pridūrė, jog graikai gali būti ne mažiau pavojingi nei prancūzai.

Komentarai