Treneriai ėjo neteisingu keliu (VIDEO) 0

Rokas BURAČAS, „Respublikos“ žurnalistas

ŪBIG valdomo Kauno „Žalgirio” krepšinio klubo vyriausiuoju treneriu tapęs Darius Maskoliūnas šį vakarą Eurolygos „Top 16” etape mėgins pažaboti „sužeistą žvėrį” – Malagos „Unicaja” komandos krepšininkus.

Pirmadienį dėl prastų komandos rezultatų klubo vadovams atleidus „Žalgirio” strategą Ramūną Butautą ir sporto direktorių Algirdą Brazį žalgiriečiai į Malagą išvyko kiek sukrėsti.

D.Maskoliūnas neslėpė, kad toks klubo savininko Vladimiro Romanovo sprendimas jam buvo netikėtas, tačiau vylėsi, jog komandai tai bus į gera.

„Manau, kad šie pasikeitimai žaidėjus turėjo šokiruoti ar sukrėsti. Galbūt dabar kiekvienas pagalvos, kodėl taip įvyko. Žiūrėkime į priekį ir tikėkimės, kad tai išeis į gerą”, – vylėsi D.Maskoliūnas.

Jo auklėtiniai Eurolygos „Top 16” etape patyrė du pralaimėjimus ir G grupėje su „Unicaja” ekipa dalijasi 3-4 vietas. Pasak D.Maskoliūno, praėjusią savaitę skaudų pralaimėjimą namie 50:70 Gdynės „Asseco Prokom” krepšininkams patyrę andalūzai mače su „Žalgiriu” kausis tarsi sužeistas žvėris.

„Kovosime, tačiau jūs ir patys savaitgalį matėte, kaip mūsų sportinė forma „blizga”. Nebus lengva”, – sakė „Žalgirio” strategas. Kartu su komanda į Malagą išvyko ir po traumos atsigaunantis amerikietis Travisas Watsonas, tačiau jis aikštėje veikiausiai pasirodys tik epizodiškai. D.Maskoliūnas baiminasi, kad su komanda tik vieną kartą treniravęsis aukštaūgis vėl nesusižeistų.

Antrą kartą šį sezoną „Žalgirio” vyriausiojo trenerio pareigas eisiantis D.Maskoliūnas nežino, ar komandai vadovaus iki sezono pabaigos. Į šį klausimą negalėjo atsakyti ir komandos savininkas V.Romanovas – jis pažymėjo, jog viskas priklausys nuo trenerio darbo.

– Kokių priekaištų turėjote „Žalgirio” treneriams? – „Respublika” paklausė V.ROMANOVO.
– Jų atsistatydinimo pareiškimų paprašiau todėl, kad komanda nerodo norimų rezultatų, o treneriai neina tuo keliu, kad rezultatai atsirastų. Pralaimėjimai „Ventspils” ir „Perlo” klubams yra pasekmės – treneriai ir sporto direktorius ėjo neteisinga linkme.

– Norėjote, kad jaunimas aikštėje praleistų daugiau laiko?
– Treneriams sakiau, kad galime būti tokioje vietoje, kokioje bus mūsų jaunimas. Mes turime keturiolika žaidėjų ir jeigu jie rungtyniaus po minutę, būsime pirmi nuo galo.

– Tačiau iš aikštę išleidžiant tik jaunimą pasiekti pergalių daug sunkiau.
– Su jaunimu reikia mokėti dirbti, kaip ir su kiekvienu krepšininku.

– Ar dar bus permainų tarp žaidėjų arba klubo vadovybėje?
– Jeigu nori, kad būtų evoliucija, permainų turi būti. Paulius Motiejūnas yra jaunas ir perspektyvus žmogus, noriu, kad jis liktų klube. Ko gero, jo atsistatydinimo pareiškimo nepatenkinsiu.

– Marcusas Brawnas piktinosi, kad aikštėje visas jėgas atiduoda ne visi žalgiriečiai. Ar jūs tai pastebėjote?
– Kaip krepšininkai gali atiduoti visas jėgas, jeigu jie neparuošti. Jie neturi ką atiduoti. Tai visų trenerių problema, o pirmiausiai – sporto direktoriaus ir vyriausiojo trenerio, kurie turėjo užsiimti sportiniu žaidėjų rengimu.

– Darius Maskoliūnas vyriausiuoju treneriu liks iki sezono pabaigos?
– Viskas priklauso nuo to, kaip jis dirbs. Trenerį vertinu ne pagal pergales, bet pagal darbą. Rezultatai reikalingi žaidėjams ir treneriui, o man svarbiausia – tobulėjimas ir darbas. Tai vertinu labiau nei pergales.

– Kokie tikslai komandai keliami per likusią sezono dalį?
– Noriu, kad krepšininkai pradėtų demonstruoti kolektyvinį krepšinį, atsirastų komandos dvasia. Tai pagrindinis tikslas, o pergalės ateis, kai visa tai atsiras.

– Jei pralaimėjimai nesiliaus, sulauksime daugiau permainų?
– Jeigu nebus dirbama į tą pusę, kur aš sakiau, bus ir permainų.

– Algirdas Brazys jums metė kaltinimus, neva kišotės į trenerių darbą ir nurodinėdavote, kaip jiems elgtis.
– Tokių nesąmonių nekomentuosiu. Manau, kad panašių kaltinimų bus ir daugiau. Po to, kai buvo atleistas, jam nieko kito nebelieka.

Išskirtinis Kauno „Žalgirio“ savininko V.Romanovo interviu apie įvykusias permainas, jų priežastis ir pasekmes – SPORT1 televizijos laidos „Sportas šiandien“ reportaže:

Komentarai