M.Brownas: „Iš šios situacijos turime pasiimti geriausia“ 0

Dovilė Kamarauskienė, Malaga (Ispanija), „Kauno diena“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šįvakar, 21.45 val., Lietuvos laiku Ispanijoje žais Eurolygos šešioliktuko trečiojo turo rungtynes su Malagos „Unicaja“. Andalūzijos sostinę žalgiriečiai pasiekė antradienį apie 22 val. po daugiau nei 12 val. trukusios kelionės ir visus sukrėtusių įvykių klube.

Malaga „Žalgirį“ sutiko pavasarišku oru. Komanda įsikūrė „Vincci“ viešbutyje ant jūros kranto. Antradienį žaidėjai iškart po vakarienės nuėjo ilsėtis, o trečiadienį 11 val. vietos laiku surengs vienintelę valandos trukmės treniruotę. Prieš mačą dar numatoma vaizdo peržiūra.

Atskridus į Malagą Marcusą Browną sutiko jo seni bičiuliai ir šis susitikimas, regis, gerokai praskaidrino amerikiečio nuotaiką. Vėliau prie vakarienės stalo jiedu su Travisu Watsonu netgi linksmai niūniavo mėgstamų dainų melodijas.

Daugybė minčių sukosi laikinojo „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Dariaus Maskoliūno ir jo kolegos Gvidono Markevičiaus galvose. Treneriai nebuvo ramūs, nors garsiai apie tai ir nekalbėjo. Kaip žaidėjus paveiks netikėti trenerio Ramūno Butauto ir sporto direktoriaus atleidimai? Nuovargis po visą dieną trukusios kelionės? Vos viena treniruotė, ir ta nevisavertė, rengiantis mačui su „Unicaja“? Ar galės kiek nors padėti mėnesį nesportavęs T.Watsonas?

Didelė sumaištis tvyrojo visų mintyse, nors niekas to neatvirai nedemonstravo. Net komandą atlydėjęs klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas išliko ramus, nors kiek ilgai dar dirbs „Žalgiryje“, jis nežino. P.Motiejūnas taip pat yra parašęs atsistatydinimo prašymą, tik jis prieš kelionę į Malagą dar nebuvo patenkintas.

Kelionės į Malagą metu žalgiriečiai vis dar aptarinėjo pirmadienio įvykius klube, o Londono Gatwicko oro uoste keturias val. laukdami skrydžio į Malagą sėdo prie interneto ir gaudė žinias iš Lietuvos.

Dar nespėjęs kojų komandoje gerai apšilti slovėnas Aleksandras Čapinas neslėpė, kad visi jaučiasi ištikti nedidelio šoko. Komandos veteranas M.Brownas taip pat pripažino, kad yra nustebęs: „Taip, mums tai buvo staigmena, bet ne mes priimame sprendimus. Mūsų darbas yra žaisti. Ir dabar turime iš šios situacijos pasiimti geriausia – pergalę prieš „Unicaja“. To mes čia ir atvykome. Stengsimės, kausimės 100 proc., o kaip seksis, matysime. Svarbiausia, kad patys liktume patenkinti savimi“.

Komentarai