Maratono finiše – kova dėl taurės 0

Dovilė Kamarauskienė, „Kauno diena“

Kauno „Žalgirio“ komanda pastarosios savaitės krepšinio maratoną užbaigs Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyro finalo ketverto turnyru Vilniuje.

Laiko treniruotis nebuvo

Šiandien 17.30 val. „Žalgiris“ LKF taurės turnyro pusfinalio mačą sostinės „Siemens“ arenoje žais su „Šiauliais“. Antrajame pusfinalyje 20.00 val. rungtyniaus Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Kėdainių „Nevėžis“.

Nesėkmių ir kitokių išgyvenimų persekiojamiems žalgiriečiams tai bus ketvirtos ir penktos rungtynės per aštuonias dienas. Komanda atrodo išsisėmusi dvasiškai ir fiziškai, tačiau būtent šis turnyras ir bus gera proga parodyti, koks tvirtas yra žaidėjų charakteris. Nepaisant to, kad treniruotis ir rengtis kovai dėl LKF taurės „Žalgiris“ laiko beveik neturėjo.

„Sunku pasakyti, kokios būsenos šiuo metu esame. Tiksliausiai turbūt būtų – nuolatinio žaidimo. Treniruotis laiko beveik neturime. Kažką bandyti pakeisti galėjome tik trečiadienio ir ketvirtadienio treniruotėse. Jose dirbome labai atsakingai ir rengėmės LKF taurės finalo ketvertui“, – sakė laikinai „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio pareigas einantis Darius Maskoliūnas.

Eksperimentuoti nežada

Pastaruoju metu „Žalgirio“ treneriai itin daug žaidimo laiko suteikdavo jauniems krepšininkams, tačiau jie kol kas sulaukė daugiau kritikos nei pagyrų. Tačiau kovojant dėl LKF taurės D.Maskoliūnas tiek daug eksperimentuoti ir rizikuoti nežada.

„Kai vienos rungtynės lemia, ar žaisi finalo ketverte, joks treneris nesiryš taip rizikuoti ir leisti į aikštę visus 12 žaidėjų, kaip mes darydavome paskutiniuose mačuose, – teigė D.Maskoliūnas. – Tik neaišku, kokios sportinės formos bus mūsų pagrindiniai žaidėjai. Travisas Watsonas po mėnesio pertraukos dar nėra visai atsigavęs. Laukiame jo svarios pagalbos, bet tikėtis, kad jis bus lyderis, sunku. Truputį traumuotas yra Dainius Šalenga, jis praleido kelias rungtynes. Bet remsimės tais žaidėjais, kurie tą dieną bus geriausios sportinės formos.“

Po savaitgalio varžybų D.Maskoliūnas nemažai pylos davė jaunimui, ypač kritikavo juos dėl charakterio stokos. Vis dėlto treneris neabejoja, kad jo auklėtiniai gali ir turi žaisti geriau: „Visų pirma jaunimas turėtų apsidairyti aplink ir pamatyti, kokioje komandoje žaidžia. Jie yra gavę išskirtinę galimybę ir nežinau, kodėl jie neturėtų ja pasinaudoti. Taip, buvau labai piktas ant jų po savaitgalio kovų. Tai suprantama, nes šie žaidėjai sugeba žaisti daug geriau. Aš jiems vis akcentuoju – užpulti po truputį pavyks savaime, bet išėję į aikštę pirmiausia 110 proc. jėgų turite atiduoti gynybai. Bet blogiausia tai, kad nėra kada su jais dirbti ir mokyti juos.“

TV anonsas

LKF taurės turnyro pusfinalio rungtynių „Žalgiris“ – „Šiauliai“ tiesioginė transliacija penktadienį 17.30 val. tiesiogiai per LTV 2.

LKF taurės turnyro pusfinalio rungtynių „Lietuvos rytas“ – „Nevėžis“ tiesioginė transliacija penktadienį 20.00 val. tiesiogiai per LTV 2.

Komentarai