„Žalgiris“ iškovojo pirmąją pergalę Eurolygos „Top 16“ etape (FOTO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pademonstravo charakterį bei ketvirtadienį Eurolygos „Top 16“ etapo ketvirtojo turo rungtynėse įveikė vieną pajėgiausių Ispanijos klubų Malagos „Unicaja“ – 89:84. Tai buvo pirmoji kauniečių pergalė Eurolygos „Top 16“ etape.

Dvikovos akimirkos – Žalgiris.lt foto galerijoje.

Rungtynes abi ekipos pradėjo labai aktyviai ir rezultatas augo lyg ant mielių. Per pirmas dvi minutes „Žalgirio“ gretose tiksliais metimais pasižymėjo Travisas Watsonas, Tadas Klimavičius, Dainius Šalenga bei Mantas Kalnietis, o tai leido kauniečiams turėti nežymų dvejų taškų pranašumą (8:6). Laikas bėgo, o žiūrovai ir toliau galėjo grožėtis greitu žaidimu, kuriame dominavo puolimas. Po keturių D.Šalengos taškų iš eilės bei Marcuso Browno prasiveržimo, švieslentėje degė lygus rezultatas (14:14), tačiau tai buvo tik pradžia. Sirgalių aistringai palaikomi žalgiriečiai atkarpą laimėjo 9:0 bei po keturių Martyno Pociaus pelnytų taškų ir T.Watsono metimo iš po krepšio turėjo devynių taškų persvarą (23:14). Reaguodamas į tokius pokyčius varžovų strategas netruko paprašyti minutės pertraukėlės, po kurios situacija nesikeitė. Iki ketvirčio pabaigos taškais savo sąskaitą papildė T.Watsonas bei Artūras Milaknis, o „Žalgiris“ po pirmųjų dešimties minučių pirmavo rezultatu 26:19.

Ne mažiau įspūdingai šeimininkai pradėjo antrąją rungtynių atkarpą. Po Aleksandro Čapino reido komandas skyrė tie patys septyni taškai (28:21), tačiau tada visą savo potencialą eilinį kartą pademonstravo aktyvusis M.Pocius, leisdamas komandai įgyti solidų pranašumą. M.Pocius pelnė du taškus su pražanga, realizavo du tritaškius iš eilės, taip pelnydamas devynis taškus iš eilės bei skirtumą padidindamas jau iki 11 taškų (37:26). Ir tai dar nebuvo viskas, po akimirkos T.Watsonas neklydo iš po krepšio, D.Šalenga „smeigė“ dar vieną tritaškį, o „Unicaja“ deficitas pasiekė jau 14 taškų ribą (28:42). Akimirkai atsigavę ispanai sugebėjo priartėti iki 35:42, tačiau žaidimo vadžių iš savo rankų išleisti žalgiriečiai nebuvo linkę. Mirza Begičius pelnė du taškus su pražanga, D.Šalenga savo taškų sąskaitą papildė dar penkiais, o švieslentėje skirtumas vėl išaugo – 50:41. Antrasis ketvirtis taip ir baigėsi.

Tikslus M.Browno šūvis iš toli atidarė „Žalgirio“ taškų sąskaitą trečiajame ketvirtyje (53:41), priversdamas Kauno sporto halėje susirinkusius aistruolius pakilti iš savo vietų. Ir nors kauniečių gynyboje klaidų ir toliau pasitaikydavo, puolimas tai pilnai kompensavo. Po du taškus pelnė T.Klimavičius bei T.Watsonas, greitą ataką įspūdingų dėjimu užbaigė oro karaliumi tituluojamas M.Kalnietis, o švieslentėje degė skaičiai 59:47. Į tai reaguodamas svečių treneris paprašė minutės pertraukėlės, po kurios „Unicaja“ krepšininkai kiek suaktyvino savo veiksmus puolime, priartėdami iki pavojingos ribos (57:61). Tokia įvykių tėkmė minutės atokvėpio privertė prašyti jau Darių Maskoliūną. Trenerio žodžiai matomai įkvėpė žalgiriečius, kurie atsigavo bei po 17-ojo M.Pociaus taško pirmavo rezultatu 68:59. Deja, ketvirčio pabaigą kiek sėkmingiau sužaidė svečiai, nepaisant to, prieš lemiamas dešimt minučių pirmavo „Žalgiris“ – 68:65.

Ketvirtasis ketvirtis prasidėjo visai kaip trečiasis – M.Browno tritaškiu (71:65). Tiesa, varžovai šį kartą surengė dvi tikslias atakas bei priartėjo iki minimumo (70:71), o netrukus rezultatą ir persvėrė (72:71). Itin svarbiu momentu iniciatyvos „Žalgirio“ gretose ėmėsi iki tol komandos draugų šešėlyje buvęs A.Čapinas. Gynėjas per trumpą laiką pelnė septynis taškus iš eilės, taip atstatydamas pusiausvyrą (79:79). T.Klimavičiui realizavus vieną baudą kauniečiai vėl išsiveržė į priekį (80:79). Iki pagrindinio laiko pabaigos likus trims minutėms A.Čapinas perėmė kamuolį, o ataką tiksliu metimu iš po krepšio užbaigė T.Klimavičius (82:79). Varžovams pavyko atsakyti tritaškiu (82:82), tačiau gražų reidą dviem taškais netruko užbaigti įžaidėjas M.Kalnietis (84:82). Ir toliau kova vyko taškas į tašką – Robertas Archibaldas neklydo iš po krepšio, tačiau baudas šaltakraujiškai sumetė T.Klimavičius (86:84). Prasidėjus paskutinei pagrindinio laiko minutei itin svarbias baudas šaltakraujiškai realizavo A.Čapinas, pakeldamas sporto halėje susirinkusių žiūrovų nuotaiką bei priversdamas varžovų trenerį prašyti minutės pasitarimo (88:84). Šį kartą „Unicaja“ krepšininkų neišgelbėjo ir tai – per likusį laiką tašką nuo baudų metimų linijos pelnė T.Klimavičius, o aidint finalinei sirenai „Žalgiris“ džiaugėsi iškovota pergale. Galutinis rezultatas – 89:84.

„Žalgiris“: D.Šalenga 17, M.Pocius 17 (4 atk. kam.), A.Čapinas 14 (6 rez. perd.), T.Klimavičius 12 (6 atk. kam.), T.Watsonas 10 (8 atk. kam., 5 rez. perd.), M.Brownas 8, M.Kalnietis 6 (6 atk. kam., 4 rez. perd.), M.Begičius 3, A.Milaknis 2.

„Unicaja”: R.Archibaldas 17, J.Freelandas 16.

Komentarai