M.Pocius: „Pergalė svarbi moraliniam pakilimui“ (VIDEO) 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ koresp.

Kauno „Žalgiris“ įkvėpė gaivaus oro gurkšnį. Ketvirtadienį Eurolygos „Top 16“ rungtynėse namie palaužę Malagos „Unicaja“, kauniečiai įsirašė pirmą pergalę antrajame Eurolygos etape.

17 taškų prie pergalės prisidėjęs Martynas Pocius po mačo pažymėjo, kad visai komandai laimėjimas itin svarbus moraliai.

– Martynai, ar jausmas toks, lyg nuo kupros nusimetus didelę mešką? – „BasketNews.lt“ po dvikovos paklausė M.Pociaus.
– Galbūt taip. Tikrai smagu laimėti tokias rungtynes. Dabar trumpam galime džiaugtis, bet tai reikės pamiršti, nes jau poryt laukia rungtynės. Todėl rytoj turime treniruotę, po to važiuojame į Rygą. Džiugu, kad laimėjome, tai buvo komandinė pergalė ir tai labai gerai komandos moraliniam pakilimui.

– Abi komandos šiandien tiek taikliai atakavo, tiek daug taškų pelnė. Ar tiesiog „krito“ metimai, ar komandos viena kitai leido mesti?
– Ir tai, ir tai. Gynyboje buvo viena kita skylė, bet manau, kad šiandien buvo aukšto lygio rungtynės.

– Ką pagalvojai, kai rungtynių pabaigoje gavai nesportinę pražangą?
– Stengiausi tik prasižengti, kad jų aukštaūgis neįmestų dviejų taškų. Bet teisėjai visą laiką yra teisūs, todėl negali ginčytis.

– Rungtynių pabaigoje turėjote vieną pražangą atsargoje ir agresyviai gindamiesi perėmėte kamuolį. Ar tas žinojimas, kad galite prasižengti, padėjo tinkamai apsiginti?
– Taip. Kai žinome, kad dar vieną pražangą turime atsargoje, galime gintis ant pražangos ribos. Tai padėjo mūsų agresyvesnei gynybai.

Rungtynių vaizdo reportažas ir Martyno Pociaus, Tado Klimavičiaus bei Dainiaus Šalengos komentarai:

Komentarai