„Žalgiris“ ruošiasi kovai su Gdynės ekipa (VIDEO) 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ koresp.

Praėjusią savaitę atsispyrę nuo Eurolygos „Top 16“ dugno, šią savaitę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sieks kilti aukščiau. Dariaus Maskoliūno auklėtiniai trečiadienį savo aikštėje kausis su Gdynės „Asseco Prokom“, kurią treniruoja Tomas Pačėsas.

Pirmąją tarpusavio dvikovą Lenkijoje šeimininkai laimėjo be didesnių problemų 89:65. Tiesa, tada „Žalgiriui“ teko verstis be danties skausmus kentusio Tado Klimavičiaus ir čiurnos traumą besigydžiusio Traviso Watsono.

Trečiadienį visi žalgiriečiai galės išbėgti į aikštę.

Kaip vieną svarbiausių uždavinių artėjančioje dvikovoje kauniečių treneris Darius Maskoliūnas įvardija „Asseco Prokom“ gynėjo Davido Logano sustabdymą. Pirmajame tarpusavio mače šis Lenkijos pilietybę turintis amerikietis pelnė 20 taškų ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

– Treneri, ar po mačo su „Unicaja“ nuotaikos geresnės? – žurnalistai paklausė Dariaus Maskoliūno.
– Tikrai stengsimės ir darysime viską, kad nudžiugintume savo žiūrovus. Žinome, kad laukia labia sunkios rungtynės, bet turime porą dienų pasiruošti ir analizuojame varžovus.

– Didžiausias varžovų siaubas yra Davidas Loganas. Kaip jį reikėtų stabdyti?
– Jis yra vienas iš didžiausių galvos skausmų, kurį išspręsti yra sudėtinga, bet bandysime surasti priešnuodžių. Jis dabar demonstruoja tikrai gerą formą, yra vienas iš komandos lyderių. Šiandien ir ryt sudėliosime žaidimo modelį.

– Kaip reikia žaisti su lenkais, kad iškovotumėte pergalę?
– Reikia įmesti daugiau taškų už juos, sustabdyti jų lyderius (šypsosi). Ta komanda turi vieną didelį privalumą – jau trejus metus netgi tie patys užsieniečiai žaidžia kartu, puikiai supranta vienas kitą, yra susižaidę. Ir pagal rezultatus matome, kad komanda pasiekė savo piką ir šį sezoną demonstruoja gerą žaidimą.

– Kas labiausiai nepavyko pirmajame tarpusavio mačo Gdynėje?
– Turbūt puikiai prisimenate, kokios sudėties mes nuvažiavome į Gdynę. Iš aukštaūgių turėjome tik jaunąjį Mario ir Mirzą. Nei Tado, nei Traviso nebuvo. Didžiąją rungtynių dalį gynėmės „zona“ ir tai nepasiteisino. Be to, mums tai buvo nesėkminga diena. Mes išmetėme labai daug laisvų metimų, bet daug nepataikėme.

– Kaip jūsų auklėtinių sveikata ir fizinė forma šiuo metu?
– Visą laiką norėtųsi geriau, nes mūsų neaplenkia nei ligos, nei mikro traumos. Bet taip buvo visą laiką ir bus ateity. Būtų naivu tikėtis, kad visą laiką būsime sveiki.

– Bet ar jau galima sakyti, kad komandos žaidimo kreivė pradėjo lipti į viršų?
– Duok Dieve, kad taip būtų. Ir mums taip atrodo. Žaidėjai geriau jaučiasi psichologiškai, ta pergalė prieš „Unicaja“ mums tikrai buvo reikalinga. Be to, grįžo Travisas, mums labai svarbus žaidėjas. Bandome išlipti iš duobės ir kiekviena pergalė mus tempia į viršų.

– Ar skaičiuojate variantus, kurie padėtų jūsų komandai patekti į kitą etapą?
– Nieko neskaičiuojame. Ruošiamės rungtynėms, norime juos nugalėti ir tada važiuosime kovoti su CSKA. Ką mes dabar priskaičuosime?

„Žalgirio“ treniruotės vaizdo reportažas, D.Maskoliūno ir Martyno Pociaus komentarai:

Komentarai