„Žalgiris“ žino, kokie varžovų koziriai 0

Dovilė Kamarauskienė, „Kauno diena“

„Žalgiris“, praėjusią savaitę iškovojęs pirmąją pergalę Eurolygos šešioliktuke, norėtų pratęsti sėkmingą seriją. Užduotis nebus lengva – teks kautis su Gdynės „Asseco Prokom“ ekipa. Mačo Kauno sporto halėje pradžia šįvakar – 19.45 val.

„Žalgiris“ sieks revanšo

Pirmąjį mačą Gdynėje „Žalgiris“ pralaimėjo 65:89. Tuomet kauniečiai žaidė be Traviso Watsono ir Tado Klimavičiaus.

„Asseco Prokom“ šį sezoną jau parklupdė ne tik „Žalgirį“ ir Malagos „Unicaja“, bet ir grandų klubus: reguliarųjį sezoną – Madrido „Real“, praėjusį šešioliktuko turą – Maskvos CSKA.

Tačiau „Žalgirio“ krepšininkai, nors gerbia ir vertina būsimus varžovus, vis dėlto nusiteikę surengti dar vieną šventę savo sirgaliams – įveikti „Asseco Prokom“. Gali būti, kad šio vakaro dvikova bus paskutinė namuose šį sezoną Eurolygoje, nors teorinių vilčių patekti į ketvirtfinalį žalgiriečiai turi.

Lipa iš duobės

Pasirengti kovai su „Asseco Prokom“ ekipa „Žalgiris“ turėjo dvi dienas, tačiau „Žalgirio“ treneris Darius Maskoliūnas tikino, kad jie darys viską, kad padovanotų savo sirgaliams pergalę.

„Mūsų laukia sunki kova. O didžiausias galvos skausmas – kaip sustabdyti Davidą Loganą. Tai bus sudėtinga, bet mes stengsimės rasti priešnuodžių jam“, – D.Maskoliūnas nedaugžodžiavo.

D.Maskoliūnas nurodė dar vieną stiprų „Asseco Prokom“ kozirį – tarpusavio supratimą. Komandos branduolys nesikeičia jau trejus metus, todėl ji yra gerai susižaidusi, krepšininkai puikiai supranta vienas kitą aikštėje. Todėl ir pergalės prieš Europos grandus neturėtų stebinti.

Kalbėdamas apie savo auklėtinių sportinę formą D.Maskoliūnas sakė, kad visada norisi geresnės, tačiau jis tikisi, kad komanda jau lipa iš duobės. Bent jau taip atrodė praėjusią savaitę laimėtoje dvikovoje su Malagos „Unicaja“: „Neaplenkė mūsų nei ligos, nei mažos traumos, bet būtų naivu tikėtis, kad visada bus visi sveiki ir geros sportinės formos. Tačiau psichologiškai esame labai atsigavę po pergalės prieš „Unicaja“. Be to, vis daugiau padeda po traumos sveikstantis Travisas Watsonas – jis mums labai svarbus. Tad bandome lipti iš duobės ir kiekviena pergalė mus tempia į viršų.“

T.Pačėsas – beveik ramus

Gdynės „Asseco Prokom“ į Kauną užsakomuoju reisu atskrido antradienio vidurdienį.

Pirmasis plačiai besišypsantis laukimo salėje pasirodė buvęs ilgametis „Žalgirio“ fizinio rengimo treneris Aleksandras Kosauskas, ketvirtą sezoną dirbantis Lenkijoje. Netrukus pasirodę komandos amerikiečiai gražiai lietuviškai pasisveikino: „Labas.“ Tai – A.Kosausko nuopelnas. Tradiciją išmokyti užsieniečius sveikintis lietuviškai jis jau turėjo „Žalgiryje“.

„Asseco Prokom“ vyriausiasis treneris Tomas Pačėsas į Kauną atvyko gana ramus. Jo komanda gali pralaimėti ir abejas likusias rungtynes nedideliais skirtumais ir vis tiek pateks į Eurolygos ketvirtfinalį. Su klubu atskrido ir du operatoriai, fiksuojantys istorinio sezono žygius.

„Tikrai vertiname varžovus ir į Kauną atvykome gerai pasirengę. Mums visas sezonas klostosi gana sėkmingai, bet kaip seksis kautis su „Žalgiriu“, matysime, jokių garantijų nėra“, – sakė T.Pačėsas.

Jis nemano, kad, likus tik mažam žingsneliui iki Eurolygos ketvirtfinalio, jo auklėtinius prislėgs atsakomybės našta – didžioji darbo dalis jau padaryta.

„Prieš Eurolygos antrojo etapo varžybas favoritais mūsų nelaikė tik lietuviai, kurie apie komandos pajėgumą sprendžia pagal geografinę padėtį, – juokėsi T.Pačėsas. – Tačiau iš tiesų mes einame teisingu keliu ir pasistengsime viską taip pat užbaigti. Juolab kad situacija mums palanki – turėtume pralaimėti itin dideliais skirtumais likusias rungtynes, kad nepatektume į ketvirtfinalį. Tačiau sporte viskas yra įmanoma, tad bent Kaune stengsimės nepralaimėti dideliu skirtumu, jeigu jau dvikova mums susiklostytų nepalankiai. O „Žalgiris“ – namų komanda, sporto halėje žaidžia labai gerai, tad nesame apdrausti nuo nesėkmės.“

„Asseco Prokom“ vizitinė kortelė

Lukaszas Sewerynas Lenkija Puolėjas 196

Junioras Harringtonas JAV Gynėjas 193

Davidas Loganas JAV Gynėjas 184

Mateuszas Kostrzewskis Lenkija Puolėjas 197

Janas-Hendrickas Jagla Vokietija Puolėjas 213

Adamas Lapeta Lenkija Vidurio puolėjas 217

Piotras Szczotka Lenkija Puolėjas 196

Ratko Varda Serbija Vidurio puolėjas 196

Qyntelis Woodsas JAV Gynėjas 203

Ronnie Burrellas JAV Gynėjas 204

Danielis Ewingas JAV Gynėjas 191

Adamas Hrycaniukas Lenkija Vidurio puolėjas 206

Vyriausiasis treneris Tomas Pačėsas

Komentarai