M.Brownas: „Šiandien jaučiausi geriausiai per pastarąsias 2-3 savaites“ (VIDEO) 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ koresp.

Marcusas Brownas vėl garsiai priminė apie save. Kauno „Žalgirio“ veteranas rungtynių su Gdynės „Asseco Prokom“ antrajame kėlinyje per 4 minutes pelnė 15 taškų, o iš viso surinkęs 23 buvo rezultatyviausias mačo krepšininkas.

Tai buvo sėkmingiausios M.Browno rungtynės Eurolygos „Top 16“ etape šį sezoną. Iki tol per ketverias rungtynes amerikietis rinkdavo vos po 7,5 taško.

Po dvikovos M.Brownas prisipažino, kad atsigauti jam padėjo poilsis.

„Paskutinį mėnesį nesijaučiau itin gerai, žaidžiau labai daug laiko ir lyg atsimušiau į sieną, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo M.Brownas. – Bet pasišnekėjau su gydytoju, fizinio parengimo treneriu, taip pat su Dariumi (Maskoliūnu), ir nusprendėme, kad man reikia pailsėti, susigrąžinti savo ritmą, pajusti kojas. Mes taip ir padarėme.“

Po praėjusios savaitės Eurolygos rungtynių M.Brownui buvo leista nerungtyniauti savaitgalio mače su Rygos VEF. Taip 35 metų krepšininkas tarp rungtynių gavo net 6 dienų pertrauką.

„Šiandien jaučiausi geriausiai per pastarąsias 2-3 savaites, – tikino M.Brownas. – Jutau rungtynių ritmą ir supratau, kada reikia viską perimti į savo rankas.“

Vadžias M.Brownas perėmė, kai rezultatas buvo lygus (29:29). Po to jis pelnė 15 iš 17 „Žalgirio“ taškų ir Kauno klubas atitrūko 46:33. Prieš ilgąją pertrauką ši persvara išaugo iki 50:34.

Nors po ilgosios pertraukos lenkai sugebėjo išlyginti rezultatą, tačiau galiausiai pergalę vis tiek šventė M.Browno vedama komanda.

„Krepšinis yra sudarytas iš spurtų, – lenkų sėkmės priežastį rado M.Brownas. – Mes, būdami veteranai, turime suprasti, kad nors ir ne itin gerai pradėjome trečią kėlinį, tačiau vis tiek turime gintis, turime kovoti dėl kamuolių. Mes to nedarėme, todėl jie mus pasivijo.“

Visgi pagrindiniu mačo herojumi tapo M.Brownas. Pelnęs 23 taškus, jis sužaidė rezultatyviausias ir naudingiausias (25 balai) rungtynes Eurolygoje šį sezoną.

Rungtynių vaizdo reportažas ir Dainiaus Šalengos bei Marcuso Browno komentarai:

Komentarai