D.Maskoliūnas: „Turime gražiai pabaigti Eurolygos sezoną“ (VIDEO) 0

Vytautas Mikaitis, „BasketNews.lt“ koresp.

Kauno „Žalgiris“ rengiasi garbingai pabaigti kovas Eurolygos „Top 16“ etape. Kauniečiai trečiadienį Maskvoje susikaus su Maskvos CSKA komanda ir tai bus paskutinės jų rungtynės šio sezono Eurolygoje.

„Žalgiriui“ dvikova Rusijos sostinėje nieko nebelems. Nors kauniečiai „Top 16“ etape iškovojo dvi pergales iš eilės, tačiau jau nebeturi vilčių patekti į kitą etapą. Ketvirtfinalyje varžysis CSKA ir Gdynės „Asseco Prokom“ komandos.

Nepaisant to, kad mačas nieko nebelems, Laikinosios sostinės klubo atstovai žada kautis dėl garbės.

„Rungtynės neturi įtakos turnyrinei lentelei, bet tai yra Eurolygos rungtynės, be to, žaidžiame su Maskvos CSKA, – pirmadienį prieš vakarinę treniruotę kalbėjo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas. – Kaip bebūtų gaila, tai yra mūsų paskutinės rungtynės šį sezoną Eurolygoje, bet mes tikrai nevažiuojame kaip turistai į Maskvą tik tam, kad sužaistume rungtynes. Važiuojame kautis ir stengsimės laimėti rungtynes“.

– Ar tai, kad su Maskvos CSKA komanda jau žaidėte tris kartus, bus privalumas ar trūkumas? – žurnalistai paklausė D.Maskoliūno.
– Nežinau, nes lygiai taip pat, kaip mes pažįstame juos, taip jie pažįsta mus. Nežiūrime į jų planus, nes jiems reikia ruoštis ketvirtfinaliui ir spręsti savo problemas. O mes turime gražiai pabaigti Eurolygos sezoną. Tiek jie žino mūsų derinius, tiek mes – jų. Ar tai privalumas, ar trūkumas, pamatysime tik po rungtynių.

– Ar CSKA komanda turi silpnų vietų?
– Sunku pasakyti. Žiūrint, su kuo lyginti. Jeigu su ta CSKA, kuri buvo prieš metus ar dvejus, tada kažkokių silpnų vietų rastume. Bet jie vis tiek yra viena iš stipriųjų Eurolygos komandų, ne veltui užėmė pirmą vietą ir žais ketvirtfinalyje. Jų komandoje rastume mažai silpnų vietų.

– Ar tai, kad šeštadienį laukia mačas su Vilniaus „Lietuvos rytu“, turės įtakos dvikovai su CSKA. Galbūt kai kuriuos žaidėjus patausosite?
– Pasikartosiu – žaisime stipriausios sudėties, jeigu visi bus pasiruošę žaisti. Žinau, kad šeštadienį „Lietuvos rytas“ laukia, todėl dvikova su CSKA bus geras pasiruošimas tam mačui.

– Ar naujo sporto direktoriaus atėjimas įnešė į komandą naujų vėjų?
– Kad nevėjuota dabar, neblogas oras. Mūsų naujas sporto direktorius dar tik kartą buvo treniruotėje, susipažįsta su komanda, todėl jokių vėjų nesukėlė.

„Žalgirio“ treniruotė bei Dariaus Maskoliūno ir Tado Klimavičiaus komentarai:

Komentarai