M.Grigonis išrinktas į perspektyviausių Europos jaunųjų krepšininkų dešimtuką (VIDEO) 0

Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) Kauno „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ garbę ginantis penkiolikmetis krepšininkas Marius Grigonis išrinktas į perspektyviausių Europos jaunųjų žaidėjų dešimtuką ir jau balandį legendinėje Niujorko „Madison Square Garden“ arenoje išmėgins jėgas su kitais pasaulio talentais.

Praėjusį savaitgalį M.Grigonis praleido Turkijos mieste Stambule, kur kartu su dar 40 perspektyviausių Europos krepšininkų iki šešiolikos metų liejo prakaitą tiek ant parketo, tiek atliekant fizinius pratimus. Jaunuosius krepšinio perlus prižiūrėjo pripažinti JAV treneriai, kurie ir turėjo atsirinkti dešimt jiems didžiausią įspūdį palikusių žaidėjų.

Geriausiai pasirodę žaidėjai, tarp kurių pateko ir jaunasis žalgirietis M.Grigonis, balandžio viduryje Niujorke dalyvaus prestižiniame „Jordan Brand Classic“ turnyre.

„Man didelė garbė, kad buvau išrinktas tarp geriausių. Jaučiuosi tikrai gerai ir yra malonu, kai tavo pastangas teigiamai įvertina. Manau, jog einu teisingu keliu“, – džiaugėsi M.Grigonis.

Vis tik 197 centimetrų ūgio krepšininkas neslėpė, Turkijoje lengva nebuvo: „Pirmą dieną didžiausias akcentas buvo skiriamas fiziniam pasirengimui. Vėliau suskirstė į grupes ir rungtyniavome penki prieš penkis. Kitą dieną žaidėme turnyrą trys prieš tris. Buvo įdomu, tačiau treniruotės buvo tikrai sunkios. Nepaisant to, jautėsi profesionalumas ir aukštas lygis dirbant su jaunimu. Tai buvo vertinga patirtis.“

„Jordan Brand Classic“ turnyre, kuriame ilgus metus dalyvavo tik amerikiečiai, yra rungtyniavusios ir tokios Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) žvaigždės kaip Kevinas Durantas, Carmelo Anthony, Chrisas Paulas bei daugybė kitų.

„Esu laimingas ir su dideliu nekantrumu laukiu balandžio. Galimybė gyvai išvysti Michaelą Jordaną, išbėgti ant „Madison Square Garden“ arenos parketo bei išmėginti jėgas su geriausias jaunaisiais krepšininkais, abejingo nepalieka. Tai prideda papildomos motyvacijos ir norisi tobulėti bei būti geriausiu“, – emocijų neslepia M.Grigonis.

Į šią prestižinę stovyklą kvietimų buvo sulaukę ir kiti žalgiriečiai. Praėjusiais metais joje dalyvavo Tauras Jogėla, o 2008 m. – šiuo metu „Aisčiams“ atstovaujantis Vytenis Čižauskas.

M.Grigonis jau turi aukšto lygio tarptautinių rungtynių patirties. Prieš kelis mėnesius jis sėkmingai atstovavo „Žalgiriui“ tarptautiniame Eurolygos jaunimo atrankos turnyre, kuriame komanda triumfavo. M.Grigonis buvo jauniausias čempionas, nes turnyre galėjo dalyvauti ne anksčiau nei 1992 metais gimę krepšininkai.

Komentarai