„Žalgirio radijas“: žalgiriečių kelias stipriausiame Europos krepšinio turnyre šiemet 0

Kauno „Žalgirio“ komanda šiandien baigia pasirodymą Eurolygoje. Paskutinės rungtynės prieš Maskvos CSKA vainikuoja šešiolikos rungtynių stipriausioje Europos lygoje seriją. Šį trečiadienį „Žalgirio radijas“ savo klausytojams siūlo prisiminti mylimos komandos kelią pajėgiausiame Senojo žemyno turnyre ir pasidalinti mintimis apie 2009-2010 metų sezoną.

Visi su nekantrumu laukėme rudens, kada kiekvieną savaitę, jos viduryje, Lietuva nusidažo žaliai-balta spalva – startuoja Eurolyga. Patekome į A grupę, kuri, objektyviai kalbant, neatrodė labai kietas riešutėlis. „Cibona“, „Fenerbahce Ulker“, „Asvel“ – šios ekipos tikrai įveikiamos. Kitos dvi: „Barcelona“ ir „Montepaschi“ – neabejotinos pogrupio lyderės. Startavome gražiai – namuose sutriuškinta „Asvel“ komanda. Bet tai, kas sekė veliau, prilygo košmarui. Septyni pralaimėjimai iš eilės, permainos komandoje ir beveik visiškai prarasta viltis patekti į „Top 16“ etapą.

Bet tada žalgiriečiai parodė savo charakterį, vienybę, solidarumą. Kai trauktis nebebuvo kur, „Žalgiris“ sugriebė save į rankas ir nutildė visus skeptikus. Sunki pergalė namuose prieš „Cibona“ ir pagaliau palankus rezultatas išvykoje – reikiamu taškų skirtumu įveikta Stambulo ekipa. Fantastinis Marcuso Browno tritaškis ir durys į „Top 16“  atviros.

Tačiau ir tada fortūna mums šypsotis nenustojo. Grupėje užimta trečia vieta mums garantavo silpnesnius varžovus vėliau. CSKA, „Unicaja“ ir „Asseco Prokom“ – turbūt geriau net nepadoru būtų tikėtis. Greičiausiai, jog po burtų kiekvienas iš mūsų giliai širdyse pasvajodavome apie Kauno „Žalgirį“ po tikrai ilgos pertraukos Eurolygos ketvirfinalyje. Bet eilinį kartą pasitvirtino taisyklė – „Neperšokęs griovio, nesakyk „op“. Trys pralaimėjimai ir paaiškėjo, kad „Žalgirio“ kelias baigsis neperžengiant „Top 16“ barjero, tačiau vėliau iškovotos dvi pergalės – geriausias žalgiriečių rezultatas nuo 2004 m.

Šiandien paskutinės šio etapo rungtynės. Mačas prieš vieną stipriausių komandų Europoje Maskvos CSKA. Ir visai nesvarbu, kaip jos baigsis, – pasitenkinimo ir vilties drugelis pilve vis tik skraido, nes iš Eurolygos šį sezoną išeiname iškelta galva. Dviem pergalėmis po trijų iš eilės pralaimėjimų „Top 16“ dar kartą parodėme pasauliui, jog „Žalgiris“ gyvas, jog „Žalgiris“ gali kovoti ir niekada neverta jo per anksti nurašyti, nes galbūt kitas sezonas bus tas, kurio metu žygiuosime dar toliau.

„Žalgirio radijas“ šiandien Jūsų klausia: „Kaip Jūs vertinate Kauno „Žalgirio“ kelią Eurolygos turnyre? Kas Jus nuvylė, kas nustebino? Paskutinį kartą šį sezoną pakalbėkime apie žaliai-baltų pasirodymą Europos pirmenybėse. Balsuokite sukurtoje apklausoje, komentuokite šioje naujienoje, o įdomiausias mintis šį vakarą nuo 17.00 val. visos laidos metu skaitys „Žalgirio radijo“ vedėjas Justinas Liaudinskas.

Suprask, pajausk, pamilk, išgirsk krepšinį kartu su „Žalgirio radiju“!

Komentarai