Motyvų kautis „Žalgiris“ turi daugiau nei pakankamai (VIDEO) 0

Dovilė Kamarauskienė, „Kauno diena“

Kauno „Žalgiris“ šiandien Maskvoje maču su CSKA baigs Eurolygos sezoną. Pergalė būtų gražus atsisveikinimas ir dovana Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 20-mečiui. Žalgiriečiai dėl to žada kautis negailėdami savęs.

Nori pratęsti seriją

Eurolygos šešioliktuko G grupėje jau viskas aišku. CSKA, turintis keturias pergales iš penkių galimų, yra užsitikrinęs pirmąją vietą grupėje. Kartu su Maskvos ekipa į Eurolygos ketvirtfinalį pateks Gdynės „Asseco Prokom“.

„Žalgiris“, turintis dvi pergales, kaip ir vieną sykį laimėjusi Malagos „Unicaja“, nebeturi jokių šansų pratęsti Eurolygos sezono. Liko vienas klausimas: kurioje vietoje – trečioje ar ketvirtoje – kauniečiai baigs šešioliktuko varžybas. Po dviejų iš eilės pergalių G grupėje jie yra pajutę didesnį pasitikėjimą savimi ir su džiaugsmu pratęstų šią seriją.

Į Maskvą iš Kauno per Rygą „Žalgirio“ krepšininkai išskrido ankstų antradienio rytą. Dieną pasiekę Rusijos sostinę, vakare jie surengė treniruotę universaliuose CSKA sporto rūmuose.

Tai buvo tik antroji ir paskutinė galimybė pasirengti kovai su CSKA. Šeštadienį ir sekmadienį žalgiriečiai žaidė Lietuvos krepšinio lygos čempionate, tad rengtis mačui su Maskvos komanda pradėjo tik pirmadienį.

Po savaitgalio kiek peršalęs jautėsi Marcusas Brownas, tačiau nebuvo minčių, kad jis galbūt taupys jėgas ir nerungtyniaus Maskvoje. CSKA yra viena tų komandų, su kuriomis M.Brownas kovotų bet kokiomis aplinkybėmis. Šiam klubui jis yra atstovavęs du sezonus 2003-2005 m.

Mačas su CSKA žalgiriečiams bus tarsi repeticija prieš šeštadienį vyksiančią Baltijos krepšinio lygos dvikovą Kaune su Vilniaus „Lietuvos rytu“.

Mačo svarbos nemenkino

„Žalgirio“ treneris Darius Maskoliūnas nemano, kad mačo su CSKA rezultatas neturės jokios reikšmės: „Ši dvikova neturės įtakos tik turnyro lentelei. Tačiau tai yra Eurolygos rungtynės, antra – žaidžiame su CSKA, trečia – kad ir kaip gaila, tai mūsų paskutinės Eurolygos rungtynės šį sezoną. Todėl tikrai į Maskvą važiuojame ne kaip turistai. Važiuojame kautis ir stengsimės laimėti. Norime gražiai užbaigti Eurolygos sezoną.“

Abi komandos šį sezoną jau žaidė tris kartus – dusyk Vieningosios lygos turnyre ir Eurolygos šešioliktuke. Žalgiriečiams buvo pavykę įveikti CSKA Vieningosios lygos mače Kaune.

„Vieni kitus gerai pažįstame, žinome derinius, žaidėjus. Ar tai privalumas, ar trūkumas, pamatysime po rungtynių“, – svarstė D.Maskoliūnas.

Ar turi CSKA silpnų vietų? „Jeigu lygintume šių metų CSKA komandą su ta, kuri buvo prieš dvejus metus, galbūt silpnesnių vietų rastume. Tačiau vis tiek CSKA yra viena galingiausių Eurolygos komandų. Ne veltui ji pateko tarp aštuonių stipriausių klubų, užėmę pirmąją vietą grupėje. Tad silpnų vietų Maskvos komandos žaidime tikrai mažai galima rasti“, – teigė „Žalgirio“ treneris.

Komplimentai „Žalgiriui“

CSKA strategas Jevgenijus Pašutinas teigė šįkart nenorįs atsidurti tokioje pačioje padėtyje, kaip rungtynėse Kaune, kai „Žalgiris“ pirmavo 15 taškų skirtumu (16 min. 42:27 – red. past.), todėl ketina reikalauti, kad jo žaidėjai gerai gintųsi nuo pirmosios minutės.

„Žalgiris jau pakeitė du vyriausiuosius trenerius ir dabar Kauno komanda yra geros sportinės formos. Tai jie įrodė įveikdami „Unicaja“ ir „Asseco Prokom“ komandas. Ypač pavojingi yra Brownas ir Šalenga, daug agresyvumo po krepšiu pridėjo po traumos sugrįžęs Watsonas. Stengsimės neleisti atakuoti laisviems „Žalgirio“ lyderiams ir geriau gintis po krepšiu“, – kalbėjo J.Pašutinas.

SPORT1 televizijos laidos „Sportas šiandien“ reportaže – žalgiriečių pasiruošimas rungtynėms, Dariaus Maskoliūno, Tado Klimavičiaus, Aleksandro Čapino ir Marcuso Browno komentarai:

Komentarai