Ispanijoje jaunieji žalgiriečiai laimėjo draugiškas rungtynes 0

Kauno „Žalgirio“ jaunimo komanda, besiruošdama balandžio 1 d. prasidėsiančiam tradiciniam Vilagarsijos turnyrui, trečiadienį sužaidė draugiškas rungtynes su ketvirtojoje Ispanijos lygoje trečiąją vietą užimančia Marino „Peixegalego“ ekipa. Jaunieji žalgiriečiai įveikė savo arenoje rungtyniavusius vyresnius varžovus 77:71 (23:21, 22:10, 13:19, 19:21).

Antradienį į Ispaniją išvykusi „Žalgirio“ delegacija Marino miestą pasiekė tik penktą valandą ryto ir jau už 12 valandų išbėgo žaisti suplanuotų draugiškų varžybų. Žalgiriečių kelionė užtruko dėl vėlavusio lėktuvo tarpinėje stotelėje Frankfurte. Atvykę į Porto (Portugalija) oro uostą kauniečiai dar turėjo palaukti vėluojančių Kijevo „Budivelnyk“ bendraamžių, kurie pakeis Vilagarsijos turnyre negalėjusią dalyvauti Maskvos „Dinamo“ komandą.

Mače su „Peixegalego“ ekipa rezultatyviausiai „Žalgirio“ gretose žaidė Šarūnas Vasiliauskas ir Siim-Sander Vene, pelnę po 12 taškų. Komandos kapitonu šioje išvykoje paskirtas Žygimantas Janavičius surinko 11 taškų. Aukštaūgių Adomo Drungilo ir Vaido Čepukaičio sąskaitose po 9 taškus ir atitinkamai 12 bei 7 atkovoti kamuoliai. Mantas Kadzevičius pridėjo 8 taškus ir 3 perimtus kamuolius, Osvaldas Matulionis – 5 taškus ir 8 atkovotus kamuolius, Vytenis Lipkevičius ir Tauras Jogėla – po 4 taškus, Mindaugas Kupšas – 3 taškus.

Po rungtynių žalgiriečiai iš Marino išvyko į Vilagarsijos miestą, iki kurio kelionė autobusu truko vieną valandą. Ketvirtadienį 12.30 val. Lietuvos laiku „Žalgiris“ susitikimu su Belgrado „Mega Vizura“ ekipa pradės jaunimo turnyrą Vilagarsijoje.

Komentarai