M.Brownas padės „Maccabi“ lemiamoje Eurolygos dvikovoje (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ legionierius Marcusas Brownas trečiadienį išvyko padėti Tel Avivo „Maccabi“ komandai vis dar tęsiančiai kovą Eurolygoje. Netikėta situacija susiklostė, kai Izraelio čempionai dukart pralaimėję Belgrado „Partizan“ ekipai atsidūrė ant bedugnės krašto ir prarado vieną savo lyderių Alaną Andersoną. Jį trumpam pakeisiantis M.Brownas turėtų grįžti į Lietuvą iki šeštadienio rungtynių su „Lietuvos rytu“.

Šiuo metu „Maccabi“ komanda yra apsistojusi Belgrade, kur šiandien vakare žais ketvirtąsias Eurolygos ketvirtfinalio rungtynes. Pralaimėję antradienį Izraelio čempionai serijoje iki trijų pergalių nuo „Partizan“ ekipos atsilieka 1-2. Negana to, paskutiniame mače traumą patyrė puolėjas A.Andersonas, kuriam pamainos karštligiškai ėmė ieškoti „Maccabi“ vadovai.

„Sulaukiau skambučio iš savo draugų „Maccabi“ ekipoje, kurie papasakojo apie sunkią komandos situaciją. Nors Izraelyje žaidžiau tik vieną sezoną, negalėjau atsisakyti padėti Tel Avivo komandai. Išvykstu į Belgradą tik porai dienų, nes čia ketvirtadienį „Maccabi“ laukia lemiamas mačas su „Partizan“ krepšininkais“, – sakė M.Brownas, pasinaudojęs sutartyje su „Žalgiriu“ numatyta galimybe trumpam laikui palikti Kauną.

Praėjusį sezoną Tel Avivo ekipos spalvas gynęs M.Brownas iš Lietuvos išvyko tiesioginiu reisu Kaunas-Belgradas, kuriuo pasirūpino „Maccabi“ vadovybė. Prie „Žalgirio“ amerikietis turėtų vėl prisijungti penktadienį vakare, nes kauniečių kitą dieną laukia svarbus mačas Vilniuje su „Lietuvos rytu“.

„Be kalbų, stengsiuosi šeštadienį su „Žalgiriu“ iškovoti pergalę, bet taip pat suprantu kokios svarbios rungtynės „Maccabi“ laukia šiandien. Jiems yra sunku rungtyniauti žvėriškoje Belgrado arenos aplinkoje ir jie pamanė, kad aš galiu padėti komandai. Visų pirma, morališkai. Praradus lyderį (A.Andersoną), jiems reikia tiesioginio palaikymo. Bandysiu padėti „Maccabi“ tiek, kiek galėsiu“, – profesionalų nusiteikimą demonstravo M.Brownas.

Vienas lemiamų Eurolygos rungtynių Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkai šį vakarą pradės 21.45 val. Lietuvos laiku.

Komentarai