LKL lyderiai kausis dėl šeštojo žaidėjo (VIDEO) 0

Dovilė Kamarauskienė, „Kauno diena“

Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneriai sutaria, kad namų aikštės pranašumas LKL finalo serijoje gali būti auksinis.

Gaus reikšmingą dovaną

23-ioji pergalė Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) šiandien vienam pirmenybių favoritų – „Žalgiriui“ arba „Lietuvos rytui“ – įteiks išskirtinę dovaną.

Dėl geriausios LKL reguliariojo sezono komandos laurų susigrumsiantys varžovai taip pat kovos dėl namų aikštės pranašumo čempionato finalo serijoje. Šiandien sostinės „Siemens“ arenos aikštę pergalingai paliksianti ekipa sėkmės atkrintamosiose varžybose atveju finalą pradės savo mieste. Ten pat, jei prireiks, bus žaidžiamos ir paskutinės, septintosios, finalo serijos rungtynės.

Nuo 2001–2002 m. sezono, kai LKL finale pirmą kartą buvo kovojama iki keturių pergalių, visų septynių mačų prireikė tik sykį. 2002 m. „Lietuvos rytas“ laimėjo reguliarųjį sezoną, užsitikrino namų aikštės pranašumą ir jį išnaudojo, septintosiose rungtynėse nukarūnavęs „Žalgirį“.

Nežais du krepšininkai

„Namų aikštės pranašumas finale bus itin svarbus. Kaune, kur turime tokius sirgalius, kurie dėl mūsų gali nuplėšti sporto halės stogą, mums žaisti yra gerokai lengviau, o varžovams – sunkiau“, – prieš šeštadienio dvikovą kalbėjo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas.

Kolegai antrino „Lietuvos ryto“ strategas Rimas Kurtinaitis: „Visi žinome, kaip žalgiriečiai žaidžia Kaune, kur visos Eurolygos komandos turėjo problemų. Netgi „Barcelona“ ekipai, kuri dabar yra viena geriausių komandų Europoje, Kaune buvo sunku. Mus taip pat Vilniuje karštai palaiko, todėl salės pranašumas turėtų būti lemiamas veiksnys.“

Paskutinėse LKL reguliariojo sezono rungtynėse „Lietuvos rytui“ padėti negalės kojos raiščius pasitempęs puolėjas Artūras Jomantas ir čiurnos skausmus kenčiantis aukštaūgis Milko Bjelica.

„Šios netektys mums turės reikšmės. Ypač trūks A.Jomanto, kuris yra mūsų gynybos kamštis ir atlieka daugiausia juodo darbo. Bet dėl to tikslai nesikeičia: esame pajėgūs laimėti ir be šių krepšininkų“, – tikino R.Kurtinaitis.

Iš rikiuotės iškritus M.Bjelicai, daugiau žaidimo laiko turėtų sulaukti jaunasis „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas, kuris jau patyrė principinių varžybų su „Žalgiriu“ krikštą Baltijos krepšinio lygoje. „Dar nesu pasirengęs rimtai padėti komandai. Sudėtingiausia bus grumtis su Travisu Watsonu, nes jis fiziškai daug stipresnis už mane“, – neslėpė septyniolikmetis krepšininkas.

Vadovaus be asistento

„Žalgirio“ gretose nuostolių nėra, tačiau Vilniuje nepasirodys įžaidėjas Šarūnas Vasiliauskas ir puolėjas Siim-Sander Vene, kurie su klubo jaunimo komanda yra išvykę į prestižinį turnyrą Ispaniją.

Šiai komandai turnyre vadovauja antrasis „Žalgirio“ treneris Gvidonas Markevičius, todėl D.Maskoliūnas rungtynėse Vilniuje bus be savo asistento.

Tiek kauniečiai, tiek vilniečiai po LKL ketvirtfinalių mačų kitą savaitę planuoja trumpam atsikvėpti ir surengti treniruočių stovyklas Lietuvos kurortuose.

Primename, jog šeštadienio rungtynes su „Lietuvos rytu“ jau nuo 17.10 val. tiesiogiai galėsite stebėti per pirmąją lietuvišką sporto televiziją SPORT1.

Pergalių santykis 3:2

BBL taurė: 2009-09-26 „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 83:78

LKL: 2009-11-21 „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 67:64

BBL: 2009-12-12 „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“ 91:74

LKF taurės finalas: 2010-02-20 „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“ 77:65

BBL: 2010-03-13 „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 85:82

SPORT1 laidos „Žinios+“ (2010-04-02) reportažas:

Komentarai