LKL reguliariajame sezone „Žalgiris“ liko antras (FOTO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams nepavyko pergalingai užbaigti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliaraus sezono. Rungtynėse, kuriose sprendėsi reguliaraus sezono nugalėtojas, žalgiriečiai paskutinėmis dvikovos minutėmis svečiuose nusileido Vilniaus „Lietuvos rytui“ – 81:90.

Susitikimo akimirkos – Žalgiris.lt foto galerijoje.

Pirmosiomis minutėmis komandos apsikeitė rezultatyviomis atakomis ir po ketvirtojo Traviso Watsono pelnyto taško ekipas skyrė minimalus skirtumas (4:5). Vilniečiai į tai atsakė dviem tolimais metimais (10:4), o „Žalgirio“ strategas Darius Maskoliūnas į tai reaguodamas iš karto paprašė minutės pasitarimo. Ir po jo situacija aikštelėje nesikeitė – tiek viena, tiek kita ekipa nevengė klaidų, krepšininkai vis ieškojo savojo žaidimo. Įpusėjus kėliniui šeimininkų gynyboje spragą atrado patyręs Dainius Šalenga, kuris iš karto skirtumą sumažino pusiau (7:10). Tuo nepatenkintas varžovų treneris Rimas Kurtinaitis taip pat paprašė minutės pertraukėlės. Išklausius trenerių patarimus ekipų žaidimas puolime tapo agresyvesnis, tačiau kiek sėkmingiau žaidimas klijavosi šeimininkams (16:9). Jiems labiau įsibėgėti neleido iniciatyvos ėmęsis Marcusas Brownas. Po snaiperio dvitaškio ir pirmojo tolimo metimo, „Žalgiris“ akivaizdžiai priartėjo (14:18). Netrukus Kenano Bajramovičiaus metimas net nelietė lanko, o M.Brownas sumetė baudas, taip dar labiau priartindamas svečius (16:18). Kėlinio pabaigoje „Lietuvos rytui“ pavyko kiek atitolti (24:16), tačiau dviem baudų metimais pirmąjį ketvirtį užbaigė Aleksandras Čapinas (18:24).

Antroji rungtynių atkarpa prasidėjo vienu tiksliu vidurio puolėjo Mirzos Begičiaus baudos metimu bei aštriu Martyno Pociaus reidu (21:24). Vilniečiams pavyko atsakyti tuo pačiu, tačiau dar du M.Pociaus taškai bei nesportine varžovų pražanga, leido kauniečiams priartėti beveik iki minimumo (24:26). Kėliniui įpusėjus savo snaiperio savybes pademonstravo Artūras Milaknis, sudėtingą dvitaškį per varžovo rankas įmetė D.Šalenga, o „Žalgiris“ išsiveržė į priekį (29:28). Netrukus tas pats D.Šalenga neklydo ir iš kairiojo krašto, priversdamas varžovų trenerius prašyti dar vienos minutės pertraukėlės (32:28). Vilniečiams akimirkai pavyko atsitiesti (31:32), tačiau kauniečiai dėka T.Watsono, Manto Kalniečio bei D.Šalengos metimų trumpą atkarpą laimėjo 8:2 bei įgijo rekordinę persvarą (40:33). Ketvirčio pabaigoje žalgiriečių žaidimas vėl kiek išsiderino ir tuo pasinaudoję šeimininkai rezultatą išlygino (40:40). Paskutinę antrojo kėlinio minutę T.Watsonas realizavo vieną baudą, M.Brownas rezultatyviai užbaigė itin sudėtingą reidą, tačiau vilniečiai neatsiliko ir einant į didžiąją pertrauką turėjo simbolinį pranašumą – 44:43.

Permainingai kova klostėsi trečiajame kėlinyje. Po T.Watsono puolime atkovoto kamuolio bei dvejų pelnytų taškų komandas skyrė tas pats taškas (45:46), tačiau vilniečiams pavyko atsakyti nedideliu spurtu 5:0 ir kiek atitrūkti (51:45). Nepaisant to, labiau šeimininkams įsibėgėti kauniečiai neleido: M.Brownas akrobatišką reidą baigė tiksliu metimu, T.Watsonas pridėjo dar du taškus, M.Kalnietis smeigė du tritaškius iš eilės, o D.Šalenga po nedidelės pertraukos leido „Žalgiriui“ vėl pirmauti (57:55). Ir toliau rungtynės buvo ne mažiau karštos, o aikštelėje dominavo D.Šalenga. Po jo penkių taškų iš eilės svečiai iš Kauno susigrąžino pranašumą (62:60). Netrukus netikėtu prasiveržimu šeimininkus nustebino A.Čapinas, o po dvejų M.Begičiaus taškų su pražanga žalgiriečiai pirmavo rezultatu 67:63. Panašiai trečiasis ketvirtis ir baigėsi – 67:64.

Ne mažiau aktyviai kauniečiai pradėjo ir lemiamą rungtynių atkarpą. Po T.Klimavičiaus metimo iš po krepšio žalgiriečiai pirmavo 69:64. Tie patys penki taškai ekipas skyrė ir po A.Čapino tritaškio (72:67). Netrukus A.Čapinas dar kartą pasižymėjo šūviu iš toli, tą patį padarė ir T.Klimavičius, o skirtumas išaugo iki 78:72. Kėliniui įpusėjus T.Klimavičius efektingai įkrovė kamuolį iš viršaus, taip priversdamas vilniečius prašyti eilinio pasitarimo (80:74). Po jo šeimininkams pavyko atsigauti ir atkarpą laimėjus rezultatu 8:0 išsiveržti į priekį (82:80). Vienu metu „Lietuvos rytas“ pirmavo keturiais taškais (84:80), tačiau J.Valančiūnas buvo nubaustas nesportine pražanga, ką tik iš dalies išnaudojo D.Šalenga (81:84). Kauniečiai dar mėgino gelbėtis pražangomis, vis tik aikštelės šeimininkai nuo baudų metimų linijos neklydo ir šventė sunkią pergalę – 90:81.

„Žalgiris”: D.Šalenga 20 (3 atk. kam.), M.Brownas 11, T.Watsonas 11 (7 atk. kam.), A.Čapinas 10, T.Klimavičius 9 (6 atk. kam.), M.Kalnietis 9, M.Pocius 4, M.Begičius 4, A.Milaknis 3, P.Butkevičius 0.

„Lietuvos rytas”: I.Miloševičius 20 (9 rez. perd.), M.Gecevičius 17, D.Zavackas 13, K.Bajramovičius 13 (5 atk. kam.).

Komentarai