Keturi žalgiriečiai tapo LSKL čempionais 0

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) finale Šiaulių arenoje ketvirtus metus iš eilės triumfavo Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) komanda, kuri į Kauną tradiciškai parsiveš medalius. Keturis žalgiriečius savo gretose turinti VDU kovojo su pirmą kartą į finalą prasibrovusiais Mykolo Romerio universiteto (MRU) krepšininkais. Užtikrintą pergalę šventė ir čempionais tapo kauniečiai, varžovus įveikę be didesnio vargo – 106:88 (31:23, 32:20, 22:24, 21:21).

Rungtynių pradžioje vilniečiai neatsiliko (6:6), tačiau pirmajam kėliniui įpusėjus komandas skyrė jau dviženklis skirtumas – 22:11. Iki ketvirčio pabaigos MRU ekipai pavyko kiek „aptirpdyti“ varžovų pranašumą (23:31).

Antrajame ketvirtyje MRU susikaupė ir ėmė vytis varžovus – 32:35. Labiau patyrę kauniečiai nuolat buvo keliais taškais priekyje, tačiau rimčiau atitrūkti nesisekė. Ketvirčio pabaigoje VDU pavyko surengti kelias sėkmingas atakas iš eilės ir po Žygimanto Janavičiaus dvitaškio komandas skyrė 13 taškų – 52:39. VDU nemažino tempo ir po dviejų ketvirčių jau 63:43.

Trečiajame ketvirtyje po MRU krepšininko Arvydo Šikšniaus tritaškio ir dvitaškio vilniečiai bandė mažinti atsilikimą – 69:52 VDU naudai. Tačiau po Ado Juškevičiaus tritaškio atsakymo VDU truktelėjo į priekį 75:52.

Tokiu pat ritmu abi ekipos žengė ir paskutiniajame ketvirtyje. MRU iš paskutiniųjų stengėsi sumažinti atsilikimą (85:67), tačiau čempionato favoritais laikyti kauniečiai neleido suabejoti savo pranašumu bei aidint finaliniam švilpukui džiūgavo iškovota pergale – 106:88.

Tai buvo jau ketvirtasis VDU krepšininkų LSKL čempionų titulas iš eilės.

„Mums šie medaliai brangūs kaip ir visi, nes kartu su komanda siekėme jų ir iškovojome ne taip lengvai kaip norėtųsi. Nesvarbu, jog šie medaliai jau nebe pirmi mums, visi apdovanojimai savotiškai svarbūs“, – po dvikovos apdovanojimu džiaugėsi VDU kapitonas A.Juškevičius, prie pergalės prisidėjęs dešimt pelnytų taškų, dviem rezultatyviais perdavimais ir tiek pat perimtų kamuolių.

Kitas žalgirietis Povilas Butkevičius pelnė 12 taškų bei po krepšiais sugriebė tris kamuolius. Devynis kamuolius atkovojo bei tris taškus prie komandos sėkmės pridėjo Siim-Sander Vene.

Įžaidėjas Šarūnas Vasiliauskas per 14 minučių surinko 11 taškų bei į savo sąskaitą įsirašė tris rezultatyvius perdavimus. Sėkmingai sužaidė ir sezono pabaigoje „Aisčiams“ atstovavęs Žygimantas Janavičius. Jo indėlis – 18 taškų, keturi atkovoti kamuoliai, keturi rezultatyvūs perdavimai bei net penki perimti kamuoliai.

Komentarai