Jaunieji žalgiriečiai prakaitą lieja ir pasibaigus sezonui 0

Kauno „Žalgirio“ komandai priklausantys krepšininkai, kurie šį sezoną praleido Kauno „Aisčių“ ar Kauno „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ gretose, netinginiauja net ir pasibaigus sezonui. Su treneriais Arūnu Visocku bei Priitu Vene jaunieji talentai du kartus per dieną tobulina savo fizinius bei taktinius įgūdžius.

Kauno „Aisčių“ ekipa nepateko į Lietuvos krepšinio lygos (LKL) atkrintamąsias varžybas, o sezonas anksti baigėsi ir Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniavusiems „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ žaidėjams. Nemažai pastarosios komandos krepšininkų šiuo metu dalyvauja svarbiausiose Moksleivių krepšinio lygos (MKL) kovose, tad treniruotėse jaunųjų žalgiriečių gretos dar nėra pilnos.

Dėl traumų negalinčių treniruotis žaidėjų sąraše šiuo metu yra vienintelis Adomas Drungilas, kuriam buvo išoperuota angina. Be krepšinio kamuolio jis praleis dvi savaites, o į įprastą ritmą pilnai galės grįžti maždaug po mėnesio.

Apie treniruočių procesą išsamiau papasakojo didesnį dėmesį aukštaūgiams skiriantis treneris A.Visockas: „Kauno „Aisčių“ ir „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ komandoms sezonas baigėsi, tad visi žaidėjai, turintys sutartis su „Žalgiriu“, šiuo metu aktyviai pluša treniruotėse. Dirbame tiek individualiai su aukštaūgiais bei mažesniais žaidėjais, tiek ir bendrai, siekdami patobulinti įvairius žaidimo komponentus.“

Kartu su A.Visocku jauniesiems žalgiriečiams krepšinio paslaptis perteikia ir „Žalgiriui“ atstovaujančio puolėjo Siim-Sander Vene tėvas, treneris P.Vene. „Anksčiau yra tekę dirbti Talino „Kalev“ klube, tačiau sūnui persikėlus į Kauną užsimezgė ryšys su „Žalgirio“ komandos vadovybe. Sulaukęs pasiūlymo dirbti Kaune sutikau, ir štai esu čia“, – trumpai apie prisijungimą prie Kauno ekipos papasakojo estas.

„Šiuo metu treniruojamės du kartus per dieną. Ryte kartu su fizinio rengimo treneriu Nerijumi Navicku laviname fizinį pasiruošimą, o vakare darbuojamės salėje su kamuoliu. Apie šiuos krepšininkus galiu pasakyti tik gerus žodžius – visi stengiasi, klauso nurodymų, išklauso. Apie perspektyvas kažką sakyti sunku ir ankstoka, nes viskas priklauso nuo jų pačių. Jei nesustos, dirbs, lies prakaitą – rezultatas bus, tuo aš neabejoju.“

Pagal panašų planą jaunieji žaidėjai dirbs iki gegužės vidurio.

Komentarai