LKL: Pusfinalio seriją „Žalgiris“ pradėjo pergale 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sėkmingai pradėjo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio seriją. Savo žiūrovų akivaizdoje Kauno sporto halėje žalgiriečiai po atkaklios kovos rezultatu 83:81 palaužė Šiaulių „Šiaulius“ ir žengė pirmąjį iš žingsnių didžiojo LKL finalo link.

Nors dvitaškiu rungtynes pradėjo svečiai (2:0), po Traviso Watsono metimo iš po krepšio ir Dainiaus Šalengos tritaškio, jau pirmavo „Žalgiris“ (5:2). Varžovai atsakė dviem tiksliais šūviais iš toli (8:5), vis tik sudėtingas D.Šalengos metimas su pražanga ir ketvirtasis T.Watsono taškas leido kauniečiams vėl persverti rezultatą savo naudai (10:8). Po komercinės minutės pertraukėlės „Šiauliai“ atsigavo, trumpą atkarpą laimėjo 11:3 ir įgavo šešių taškų pranašumą (19:13). Nepaisant to, žalgiriečiai nesnaudė ir greitai surengė atsaką – pamainomis du taškus su pražanga pelnė Martynas Pocius ir Povilas Butkevičius, tas pats M.Pocius pridėjo dar du taškus varžovus nustebindamas žaibišku prasiveržimu, o svečių persvara stipriai aptirpo (20:21). Ir toliau šiauliečiai nespėjo paskui M.Pocių – būtent „Žalgirio“ gynėjas metimu iš toli padėjo tašką pirmajam ketvirčiui – 23:21.

Varžovus žalgiriečiai akivaizdžiai pranoko antrojo kėlinio pirmoje pusėje. Po greitos ir, svarbiausia, tikslios Marcuso Browno atakos, Manto Kalniečio sudėtingo reido bei Mario Delašo tritaškio, pirmą kartą šeimininkų pranašumas pasiekė septynių taškų ribą – 30:23. Tiesa, „Šiauliai“ nebuvo linkę pasiduoti ir surengę kelis rezultatyvius išpuolius atstatė pusiausvyrą (32:32). Vis tik po sėkmingesnės varžovų atkarpos tuo pačiu atsakė ir šeimininkai: T.Klimavičius tiksliai užbaigė greitą ataką, nuo baudų metimų linijos neklydo T.Watsonas ir M.Brownas, o komandas vėl skyrė šeši taškai (38:32). Panašiu rezultatu „Žalgiris“ pirmavo ir po pirmosios rungtynių dalies, kurią baigė M.Pociaus tritaškis – 43:36.

Nors kiek sėkmingiau trečiąjį ketvirtį pradėjo „Šiauliai“ (40:43), D.Šalenga netrukus į savo sąskaitą įsirašė du taškus (45:40), kiek vėliau spragą varžovų gynyboje atrado ir taip pat du taškus po gražaus reido pelnė Aleksandras Čapinas, o „Žalgiris“ atgavo turėtą septynių taškų pranašumą (49:42). Deja, po sėkmingesnės atkarpos ir šį kartą nepavyko išvengti nedidelės žaidybinės „duobės“, kuo pasinaudoję Saulės miesto atstovai, o konkrečiai Deividas Gailius, realizavo du tritaškius iš eilės ir vėl pradėjo alsuoti šeimininkams į nugarą (48:50). Netrukus tas pats D.Gailius pasižymėjo dar dviem taškais (50:50), viską praktiškai pradėdamas iš naujo. Nepaisant to, labiau įsižaisti svečiams žalgiriečiai ir vėl neleido: P.Butkevičius sudrebino „Šiaulių“ krepšį dėjimu, A.Čapinas varžovus nubaudė už užsidirbtą nesportinę pražangą baudų metimais, o M.Brownas pasižymėjo dvitaškiu su pražanga (56:50). Nors rodėsi, jog artėja rungtynių „lūžis“, „Šiauliai“ ir vėl susiėmė, kiek aktyviau sužaidė trečiojo kėlinio galą bei prieš lemiamas dešimt minučių išsaugojo intrigą – 58:58.

Dramatiškai klostėsi įvykiai ketvirtajame ketvirtyje. D.Gailius pelnė penkis taškus iš eilės, leisdamas svečiams įgyti penkių taškų pranašumą (63:58). M.Kalnietis netrukus atsakė tolimu metimu (61:63), tačiau puolime šiauliečiai ir toliau darbavosi pavydėtinai tiksliai (68:61). Svarbiu momentu minutės pasitarimą sušaukė žalgiriečių treneris Darius Maskoliūnas, o tai akivaizdžiai padėjo žaidimą sustyguoti. Iniciatyvos „Žalgirio“ gretose ėmėsi T.Klimavičius ir M.Pocius. Gynėjas realizavo du tritaškius iš eilės, T.Klimavičius pridėjo baudą ir dvitaškį, o skirtumas aptirpo iki minimumo – 72:73. Netrukus nuo baudų metimų linijos neklydo M.Brownas, padėdamas „Žalgiriui“ perimti ne tik iniciatyvą, bet ir išsiveržti į priekį – 74:73. Iki pagrindinio laiko pabaigos likus dviems minutėms D.Gailius tritaškiu atstatė pusiausvyrą (76:76), tačiau jau po kelių sekundžių tuo pačiu atsakė patyręs M.Brownas (79:76). Lyg svečiams neužtektų problemų, po M.Browno perdavimo pasižymėjo T.Klimavičius, privertęs Antaną Sireiką prašyti minutės pertraukėlės (81:76). Po jos „Šiauliai“ neklydo iš tolimos distancijos (79:81), vis tik apsiginti nuo M.Browno atakos be pražangos nesugebėjo ir po amerikiečio baudų metimų komandas vėl skyrė keturi taškai (83:79). Svečiai sugebėjo skirtumą sušvelninti (81:83), tačiau tai buvo viskas ir aidint finalinei sirenai džiaugėsi kauniečiai ir visa Kauno sporto halė – 83:81.

„Žalgiris”: M.Pocius 17, M.Brownas 17 (3 atk. kam., 4 rez. perd.), T.Klimavičius 14 (9 atk. kam.), D.Šalenga 10 (4 atk. kam.), M.Kalnietis 9 (5 rez. perd.), T.Watsonas 6 (10 atk. kam.), P.Butkevičius 4, M.Delašas 3 (3 atk. kam.), A.Čapinas 3 (2 rez. perd.).

„Šiauliai”: D.Gailius 24  (4 atk. kam.), V.Šarakauskas 16 (5 atk. kam.), A.Šikšnius 10 (4 atk. kam.).

Komentarai