Kauno „Žalgirio“ krepšininkai – naujieji BBL čempionai! (FOTO) 0

Šeštadienį Vilniuje įvyko visą sezoną lauktas didysis Baltijos krepšinio lygos (BBL) finalas, kuriame susitiko du amžini varžovai – Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“. Kauniečiai pademonstravo charakterį, panaikino nemažą deficitą ir aidint finalinei sirenai triumfavo rezultatu 73:66.

Susitikimo akimirkos – Žalgiris.lt foto galerijoje.

Tiksliu tolimu šūviu rungtynes pradėjo aikštelės šeimininkai, tačiau po keturių Marcuso Browno taškų ir vieno taiklaus Martyno Pociaus baudos metimo, rezultatas tapo lygus (5:5). Vilniečiai ir vėl atsakė dviem taškais, vis tik kitame aikštelės gale ir vėl nesugebėjo sustabdyti M.Pociaus, kuris suklaidino varžovą ir neklydo iš po krepšio (7:7). Įpusėjus ketvirčiui prabilo ir Travisas Watsonas, kuris sumetė abi baudas, pridėjo dvitaškį, taip persverdamas rezultatą (11:9). Ir toliau aikštelėje vyko atkakli kova, o po pirmųjų dešimties minučių nežymų pranašumą turėjo šeimininkai – 18:14.

Antrojo ketvirčio pirmosios penkios minutės žalgiriečiams susiklostė itin nesėkmingai. Per šį laiką vilniečiai pelnė 12, o svečiai iš Kauno – vos du taškus, tuo tarpu skirtumas išaugo iki 16:30. Nepaisant to, po truputį „Žalgiris“ grįžo į įprastą žaidimo ritmą ir po T.Watsono tiksliu baudų bei T.Klimavičiaus tritaškio, atsilikimą akivaizdžiai „aptirpdė“ (21:31). Vienu metu vilniečiams vėl pavyko atsiplėšti, tačiau D.Šalengos baudų metimai ir tolimas M.Browno šūvis situaciją grąžino į buvusią padėtį (28:39). Prieš didžiąją pertrauką „Žalgirio“ gretose taškais pasižymėjo M.Brownas ir T.Klimavičius, o aidint finalinei kėlinio sirenai švieslentėje degė skaičiai 32:46.

Vos pasirodę aikštelėje trečiajame ketvirtyje svečiai iš Kauno parodė, jog nėra nusiteikę nuolaidžiauti: M.Pocius pelnė du taškus su pražangą ir pridėjo tritaškį, tą patį padarė ir M.Brownas, o „Žalgiris“ priartėjo iki 43:46. Ir tai dar nebuvo pabaiga – T.Klimavičius bei Aleksandras Čapinas neklydo iš toli, tuo tarpu kauniečiai po ilgos pertraukos išsiveržė į priekį – 49:48. Per pirmas penkias kėlinio minutes „Žalgiris“ spurtavo net 17:2! Ant parketo aistros nerimo ir toliau. Abi komandos kovojo dėl kiekvieno aikštelės centimetro, o rezultatas augo palaipsniui (52:52). Situacija nepasikeitė ir po A.Čapino bei M.Brauno prasiveržimų (56:56). Panašus rezultatas švieslentėje degė ir po trečiojo kėlinio – 57:58.

Lemiama finalo dalis prasidėjo sudėtingu M.Brauno tritaškiu paskutinę atakos sekundę (60:58). Vilniečiai į tai atsakė Donato Zavacko tolimu šūviu, tačiau „Žalgiris“ apsukų nemažino. Keturis taškus iš eilės pelnė kapitonas D.Šalenga, o svečiai iš Kauno įgavo trijų taškų persvarą (64:61). Iki pagrindinio laiko pabaigos likus dviems minutėms labai svarbų dvitaškį realizavo T.Klimavičius, įtvirtindamas pranašumą (66:61). Netrukus tas pats T.Klimavičius pridėjo ir tolimą šūvį (66:61), priversdamas šeimininkus sušaukti minutės pasitarimą. Vilniečiai dar mėgino gelbėtis, tačiau – nesėkmingai. Aidint finalinei sirenai džiūgavo kauniečiai – 73:66!

„Žalgiris“: M.Brownas 22, T.Klimavičius 17 (8 atk. kam.), D.Šalenga 11, M.Pocius 9, T.Watsonas 8 (8 atk. kam.), A.Čapinas 6.

„Lietuvos rytas“: M.Gecevičius 20, K.Bajramovičius 14, S.Babrauskas 13 (8 atk. kam.).

Komentarai