T.Klimavičius: „Kai nebėra kur trauktis, pasirodo visos komandos galimybės“ 0

Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ koresp.

Solidžiai šį sezoną rungtyniaujantis Tadas Klimavičius buvo vienas pagrindinių „Žalgirio“ pergalės BBL finale kalvių. Per 25 minutes jis pelnė 17 taškų ir atkovojo 8 kamuolius ir nesulaikomai žaidė ketvirto kėlinio pabaigoje, kai pelnė 7 taškus iš eilės ir rezultatyviai asistavo Travisui Watsonui.

Jo ekipa 73:66 nugalėjo Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir po metų pertraukos iškovojo BBL čempionų titulą.

– Tadai, po dviejų kėlinių atsilikote 14 taškų skirtumu, bet antroje mačo dalyje praleidote tik 20 taškų. Kas pasikeitė jūsų žaidime po ilgosios pertraukos? – „BasketNews.lt“ pasiteiravo T.Klimavičiaus.
– Jeigu pamenate, anksčiau mums nesėkmingas būdavo trečias kėlinys. Dabar antrą dieną mes blogai sužaidėme antrą kėlinį, o trečiajame – geriau. Kai nėra kur trauktis, pradedame agresyviau gintis. Nors atrodo, kad stengiamės visas rungtynes ir tą patį darome, bet kai situacija tampa tokia, kad nebėra kur trauktis, pasirodo visos komandos galimybės.

– „Lietuvos rytas“ žaidė be keturių traumuotų krepšininkų. Ar mačo pabaigoje jautėsi, kad turite daugiau jėgų už varžovus?
– Tikrai matėsi, kad ketvirto kėlinio pabaigoje jie pavargo. Jie ir vakar žaidė daugiau, o mes išnaudojome visus dvylika žaidėjų.

– Šis titulas yra jums pirmas per beveik dvejus metus. Ar tai gali papildomai sutelkti komandą prieš LKL finalus?
– Be abejo. Praėjęs sezonas buvo baisiai nesėkmingas. Nežinau kieno dėka, bet mes išlikome ir užbaigėme tą sezoną. Šiais metais daug kas kritikuoja kai kuriuos legionierius, bet laimėjome ir stengsimės tą patį padaryti LKL finale.

– Rungtynių pabaigoje pats pelnei 7 taškus iš eilės.
– Taip gavosi. Atkovojau kamuolį puolime, pakartojau metimą, pataikiau tritaškį, kai mane paliko visiškai laisvą. Tiesiog tokios situacijos pasitaikė.

Komentarai