Po pergalės BBL finale – džiaugsmas ir pasiryžimas nesustoti (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šeštadienio vakarą Baltijos krepšinio lygos (BBL) finale sugebėjo užimti Vilniaus „Lietuvos ryto“ tvirtovę ir virš galvų iškelti nugalėtojų taurę. Rungtynių metu kauniečiai pademonstravo čempionišką charakterį ir panaikino 14 taškų deficitą. Po finalinio švilpuko žalgiriečių stovykloje liejosi šampanas, vyravo puiki atmosfera ir netrūko juoko. Komandinę dvasią ir ne mažesnį kovingumą žalgiriečiai pažadėjo išsaugoti iki pat sezono finišo.

Nors pirmoji finalo pusė „Žalgirio“ komandai susiklostė labai nesėkmingai, per didžiąją pertrauką Darius Maskoliūnas sugebėjo savo auklėtiniu akyse įžiebti ugnelę, kuri neužgeso net po pergalę skelbiančio finalinio arbitro švilpuko. Drąsiai galima teigti, jog „Žalgirio“ vyrai kovėsi „vienas už visus ir visi už vieną“.

Prieš tokį žalgiriečių kovingumą vilniečiai buvo bejėgiai, trečiojo kėlinio pradžią šeimininkai pralaimėjo net 2:17, prarado bet kokią iniciatyvą ir aikštelę paliko nuleistomis galvomis – 66:73.

„Vaikinai, sveikinu visus su pergale. Tai – gražus laimėjimas. Tačiau turime nepamiršti, kad šį sezoną laukia dar viena užduotis – laimėti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionatą. Esu tikras, jei kausimės taip, kaip tai darėme po pertraukos, tikslą pasieksime. Dar kartą sveikinimai. Mes – už „Žalgirį“, – būtent tokiais žodžiais rūbinėje į savo auklėtinius kreipėsi treneris D.Maskoliūnas, kuris džiaugdamasis dėl pergalės ragino krepšininkus neužmigti ant laurų.

Kalbėdamas po rungtynių strategas neslėpė, jog pergalę lėmė begalinis žaidėjų užsispyrimas, vieningumas ir tikra komandinė dvasia. „Po pirmosios rungtynių dalies situacija buvo labai sudėtinga. Tačiau vaikinai susikaupė, parodė, jog kartu jie gali viską. Užsispyrimas, begalinis noras iškovoti pergalę, vienas kito palaikymas ir užsidegimas leido mums iškovoti šį titulą, dėl kurio visi esame labai laimingi“, – kalbėjo D.Maskoliūnas.

Jam antrino ir patys žaidėjai. „Supratome, jog kelio atgal nebėra. Privalome eiti į aikštelę, atiduoti visas jėgas ir įrodyti, kas yra stipresnis. Visi vaikinai kovėsi pavyzdingai, atidavė visą save. Tai ir yra pagrindinės pergalės priežastys. Dabar galima šiek tiek pasidžiaugti pergale“, – po finalinio švilpuko su plačia šypsena veide kalbėjo naudingiausias rungtynių žaidėjas, 22 taškus pelnęs ir „Žalgirio“ spurtą po pertraukos inicijavęs Marcusas Brownas.

Tai – ne pirmas žalgiriečių titulas Baltijoje šiame sezone. Vos prasidėjus sezonui „Žalgiris“ Kaune taip pat įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir iškovojo BBL taurę. Tačiau kauniečiai nesiruošia sustoti – prieš juos lemiamos kovos LKL čempionate. Tikslas, kaip visada, pergalė. To neslepia nei vienas Kauno klubo atstovas. Vienas iš žingsnių šio tikslo link gali būti žengtas jau trečiadienį, kai 19.15 val. Šiauliuose pusfinalio serijos antrose rungtynėse „Žalgiris“ susitiks su „Šiauliais“.

„Žalgirio“ triumfo BBL finale akimirkos – Žalgiris.lt video reportaže:

Komentarai