Įvyko Kauno „Žalgirio“ Klubo visuotinis susirinkimas (VIDEO) 0

Netrukus pusės metų sukaktį minėsiančio Kauno „Žalgirio“ Klubo nariai pirmadienio vakarą rinkosi į visuotinį susirinkimą. Su garbinga misija – apjungti gerbėjus, kuriems „Žalgiris“ yra daugiau nei komanda – veiklą pradėjusio Klubo nariai „Žalgirio“ treniruočių centre stebėjo komandos treniruotę, bendravo su krepšininkais, o po to nevengė diskusijų kalbėdami apie „Žalgirio“ ir Klubo ateitį.

Išklausę Klubo prezidento Modesto Paulausko sveikinimo žodžio ir patys padėkoję „Žalgirio“ vyr. treneriui Dariui Maskoliūnui ir ekipos kapitonui Dainiui Šalengai už savaitgalį iškovotą BBL čempionų taurę Klubo nariai pastariesiems negailėjo ir aštresnių klausimų.

D.Maskoliūnas susirinkusiems išsakė savo nuomonę apie dabartinę atskirų komandos žaidėjų formą, o D.Šalenga turėjo pateisinti „Žalgirio“ jaunimo veiksmus aikštėje, tačiau čia pat pridūrė, kad kiekvienas jaunas žaidėjas sulaukia savo šanso ir privalo juo pasinaudoti ir, jei to nesugebės padaryti, jo vietą užims kiti.

Susirinkimo dalyviams buvo pateikta finansinė Klubo veiklos ataskaita. Atskaičius mokesčius ir reklamos išlaidas, paskelbta, kad virš pustrečio šimto narių prie „Žalgirio“ komandos paramos per kelis mėnesius prisidėjo 18 000 litų. Paklaustas, ar jį tenkina tokie rezultatai, „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas pabrėžė, kad jis džiaugiasi, kad toks Klubas yra: „Daryti tokį projektą krizės metu, buvo drąsu iš mūsų pusės. Nuolat kartoju, kad tai nėra metų projektas ir jei po kelių sezonų surinksime porą tūkstančių narių, tai būsime labai laimingi.“

Kuriant Klubą buvo planuota, kad jo atstovui ateityje atiteks vieta „Žalgirio“ valdyboje. Diskusijos metu buvo nutarta, kad į šią vietą asmuo bus deleguotas tuomet, kai Klubas pritrauks daugiau narių. Buvo nuspręsta, kad naudingiau vietą valdyboje būtų pasiūlyti būsimiems stambiems rėmėjams. Šiam sprendimui susirinkę Klubo nariai pritarė vienbalsiai.

Klubo nariai aktyviai domėjosi prieš metus skambiai savo egzistavimą pradėjusio „Žalgirio fondo“ likimu. Fondas buvo suburtas iš įmonių, kurios norėjo turėti lemiamą balsą legendinės Kauno komandos valdyboje, tačiau atsiradus naujam investuotojui, fondas iš esmės subyrėjo. Buvo prieita nuomonės, kad iš fondo pasitraukusios įmonės turi būti kviečiamos tapti „Žalgirio“ Klubo narėmis, nustačius narystės mokestį ir sugalvojus sistemą.

Bemaž tris valandas „Žalgirio“ treniruočių centre praleidę Klubo nariai skirstėsi namo būdami pakilios nuotaikos bei džiaugėsi, kad nuo šiol susitikti ir spręsti svarbius klausimus jie galės dažniau. Klubo narių siūlymu susirinkimai bus rengiami ir Kauno sporto halėje po „Žalgirio“ rungtynių.

Komentarai