LKL finalas: be trijų žaidėjų rungtynes baigęs „Žalgiris“ finalą pradėjo pergale (FOTO) 0

Visą sezoną lauktas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalas startavo gražia Kauno „Žalgirio“ ekipos pergale svečiuose.  Net be trijų startinio penketuko žaidėjų dvikovą baigę žalgiriečiai pademonstravo pavyzdingą kovingumą ir aidint finalinei sirenai galėjo džiūgauti – 90:77. Serijoje iki keturių pergalių „Žalgiris“ pirmauja rezultatu 1:0.

Susitikimo akimirkos – Žalgiris.lt foto galerijoje.

Rungtynių pradžioje komandos žaidė pakankamai atsargiai, apsikeitė keliomis netiksliomis atakomis, o pirmuosius taškus pelnė vilniečiai, kurių gretose pasižymėjo Artūras Jomantas (0:2). Kitame aikštelės gale netrukus pražangą išprovokavo ir baudų metimus realizavo Tadas Klimavičius, atstatydamas pusiausvyrą (2:2). Ir toliau komandos taškus rinko vangiai – po tikslių M.Pociaus baudų ekipas skyrė taškas (4:5). Situacija nepasikeitė ir šiam „Žalgirio“ gynėjui pelnius dar du taškus po sudėtingo prasiveržimo (6:7). Pirmą kartą svečiai iš Kauno į priekį išsiveržė, kai abi baudas pataikė Marcusas Brownas (8:7). Po keturių taškų iš eilės šeimininkai vėl pirmavo (11:8), tačiau akrobatiškas M.Browno reidas ir pirmieji Mirzos Begičiaus taškai leido žaidimo vadžias į savo rankas vėl perimti kauniečiams (12:11). „Žalgiris“ sėkmingai išnaudojo „Lietuvos ryto“ klaidas ir po Dainiaus Šalengos bei Ado Juškevičiaus taškų įgavo penkių taškų pranašumą (18:13). Nors vilniečių trenerių štabas paprašė minutės pertraukėlės, „Žalgiris“ nesiruošė sustoti ir pirmąjį ketvirtį užbaigė tikslia kapitono D.Šalengos ataka (20:13).

Po dvi minutes trukusios pertraukėlės vaizdas aikštelėje nesikeitė. Kauniečių gretose į žaidimą itin sėkmingai įsiliejo Mantas Kalnietis – šiam dvi atakas užbaigus tiksliais reidais „Žalgiris“ kiek nutolo (24:15). Vilniečiai ir toliau nespėjo paskui varžovus ir po šeštojo M.Kalniečio taško skirtumas išaugo iki dviženklio – 28:17. Po akimirkos keturis taškus baudų metimais pridėjo Travisas Watsonas, tuo tarpu žalgiriečiai pirmavo rezultatu 32:19. Kad ir kaip šeimininkai mėgino pakreipti žaidimą sau naudinga linkme, svečiai iš Kauno darbavosi tiksliau: M.Kalnietis po puikaus perdavimo neklydo iš arti, T.Watsonas pataikė dvitaškį, pridėjo dvi baudas, o komandas skyrė rekordinis 14 taškų skirtumas (38:24). Iki antrojo ketvirčio pabaigos likus dviems minutėms Donatas Zavackas alkūne prakirto T.Watsono paakį. Legioneriui teko ne tik palikti aikštę, tačiau ir vykti į ligoninę, kur jam buvo susiūta 4 cm pločio žaizda. Likę be vieno savo lyderių žalgiriečiai nesiruošė nuleisti rankų ir po M.Pociaus baudų metimų vis dar turėjo dviženklį pranašumą (40:28). Kėlinio pabaigą kiek sėkmingiau sužaidė vilniečiai, tačiau prieš antrąją susitikimo dalį pirmavo „Žalgiris“ – 40:32.

Trečiasis kėlinys svečiams prasidėjo nesėkmingai. Jau pirmoje atakoje varžovai sužeidė ir M.Begičių, kuris taip pat buvo priverstas palikti aikštelę. Likę be pagrindinių aukštaūgių žalgiriečiai ir toliau vilniečius pranoko kovingumu. Po M.Kalniečio reido ir penkių T.Klimavičiaus taškų iš eilės ekipas skyrė dešimt taškų (47:37). Tiesa, pasinaudoję „Žalgirio“ spraga po krepšiais šeimininkai surengė nedidelį spurtą ir priartėjo iki 44:47 bei privertė Darių Maskoliūną sušaukti minutės pasitarimą. Po jo sudėtingą metimą per varžovo rankas pataikė T.Klimavičius, kiek padidindamas persvarą (49:44). Netrukus vieną baudą realizavo Artūras Milaknis, abi – M.Brownas, tuo tarpu skirtumas vėl išaugo (52:44). Reaguodamas į įvykius aikštelėje Rimas Kurtinaitis netruko paprašyti minutės pertraukėlės. Po jos „Lietuvos rytas“ pelnė keturis taškus iš eilės, tačiau nepalaužė „Žalgirio“, o ypatingai – Tado Klimavičiaus kovingumo. Žalgiriečių puolėjas pirma „išrašė“ varžovams gražų bloką, vėliau sudėtingoje situacijoje atkovojo kamuolį, o viską užbaigė sudėtingu dėjimu su grubia varžovo pražanga. Baudą T.Klimavičius taip pat pataikė (55:48). Artėjant trečiojo kėlinio galui kauniečių laukė dar viena nemaloni staigmena – šlubuodamas aikštelę turėjo palikti M.Brownas. Nors ir jautėsi, jog svečiams trūksta resursų, „Žalgirio“ krepšininkai pavyzdingai kovojo dėl kiekvieno aikštelės centimetro. Ypač sėkmingai darbavosi T.Klimavičius. Po jo taškų su pražanga, vienos tikslios baudos ir įspūdingo dėjimo varžovai buvo priversti prašyti eilinės minutės pertraukėlės (62:57). Tačiau vilniečiams nepadėjo ir ji – M.Kalniečiui pakako aštuonių sekundžių perbėgti visą aikštelę, pelnyti du taškus ir užbaigti trečiąjį ketvirtį (64:57).

Nors pirmieji ketvirtajame ketvirtyje taškus pelnė šeimininkai (59:64), „Žalgirio“ atsakas buvo kur kas įspūdingesnis: T.Klimavičius neklydo iš po krepšio, D.Šalenga realizavo labai sudėtingą metimą su pražanga, A.Milaknis pridėjo du tritaškius, kauniečiai atkarpą laimėjo „sausu“ rezultatu 11:0 bei įgijo rekordinę persvarą – 75:59. Rankų nuleisti vilniečiai nebuvo linkę (62:75), tačiau gynyboje ir toliau neuždengė „Žalgirio“ snaiperių. Po dar vieno tikslaus tolimo A.Milaknio šūvio ir M.Kalniečio tritaškio situacija nesikeitė – 81:65. Šeimininkai netruko sušaukti dar vieną minutės pasitarimą. Po jo du Vilniaus ekipos tritaškiai akimirkai atgaivino intrigą (71:81), tačiau M.Kalnietis taip pat atsakė tikslia ataka (83:71), efektingai viena ranka kamuolį į krepšį įkrovė T.Klimavičius, o situacija vėl tapo kur kas palankesnė svečiams iš Kauno (85:73). „Žalgiris“ ir toliau nesiruošė sustoti – greitos atakos smaigalyje atsidūręs M.Kalnietis publiką pradžiugino gražu dėjimu, praktiškai padėdamas tašką visoms varžovų viltims (87:75). Per likusį laiką „Lietuvos rytas“ pakovoti dėl pergalės jau nesugebėjo, o dvikovą tolimu metimu užbaigė kapitonas D.Šalenga. Galutinis rezultatas – 90:77.

„Žalgiris”: T.Klimavičius 22 (9 atk. kam.), M.Kalnietis 19 (4 rez. perd.), D.Šalenga 12 (3 atk. kam.), A.Milaknis 10 (3/5 trit.), M.Brownas 9 (4 atk. kam.), T.Watsonas 8, M.Pocius 6 (3 rez. perd.), A.Juškevičius 2, M.Begičius 2.

„Lietuvos rytas”: M.Gecevičius 18 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), K.Bajramovičius 16 (5 atk. kam.), I.Milosevičius 12.


Komentarai