Jaunieji žalgiriečiai Eurolygos finalinį turnyrą pradėjo pergale (FOTO) 0

Jaunieji Kauno „Žalgirio“ ekipos krepšininkai ketvirtadienį pergale pradėjo Paryžiuje vykstantį finalinį Eurolygos jaunių turnyrą (iki 18 metų). Pirmame B grupės susitikime Kauno komanda rezultatu 90:66 užtikrintai įveikė „Cajasol“ dvyliktuką. Į finalą prasibraus kiekvieno pogrupio nugalėtojai.

Susitikimo akimirkos – Žalgiris.lt foto galerijoje.

Nors pirmieji taškus pelnė varžovai (0:2), kauniečiai į tai atsakė spurtu 8:0: Edgaras Ulanovas ir Vytenis Čižauskas pelnė po du taškus, Egidijus Mockevičius „Cajasol“ krepšį sudrebino dviem efektingais dėjimais, o rezultatas švieslentėje tapo 8:2. Vienu metu „Cajasol“ kiek priartėjo (7:11), tačiau po Dovydo Rediko taškų jaunieji žalgiriečiai vėl pirmavo užtikrintai (19:17). Ir toliau situacija aikštelėje nesikeitė ir po pirmųjų dešimties minučių kauniečiai buvo priekyje 21:7.

Antrąjį ketvirtį taip pat kur kas sėkmingiau pradėjo lietuviai. E.Mockevičiui pelnius savo šeštąjį tašką žalgiriečiai įgijo jau 18 taškų persvarą (27:9). Toks pats skirtumas išliko ir E.Ulanovui realizavus tritaškį (30:12). Tiesa, kėliniui įpusėjus „Cajasol“ kiek atsigavo ir priartėjo iki 20:30, tačiau netrukus varžovus dvitaškiu su pražanga nubaudė V.Čižauskas (34:21). Nors „Žalgiris“ vis buvo žingsneliu priekyje, atsipalaiduoti kauniečiams varžovai neleido (29:38) ir net privertė Arūną Visocką paprašyti minutės pertraukėlės. Po jos žalgiriečių žaidimas vėl susistygavo ir einant į didžiąją pertrauką lietuviai turėjo saugų pranašumą – 46:29.

Trečiojo kėlinio pirmosiomis minutėmis aikštelėje vyko apylygė kova, tačiau jam įpusėjus „Žalgiris“ perėmė iniciatyvą ir po Tomo Lekūno bei E.Mockevičiaus taškų pirmavo rezultatu 60:39. Po kelių minučių vėl pasižymėjo T.Lekūnas, o skirtumas dar išaugo (65:41). Ketvirtį taip pat sėkmingiau užbaigė jaunieji žalgiriečiai – E.Ulanovas realizavo tritaškį, tuo tarpu prieš lemiamas dešimt minučių švieslentėje rezultatas buvo 70:47.

Paskutinė dvikovos dalis buvo labiau formalumas nei rimta kova. „Žalgirio“ krepšininkai užtikrintai išsaugojo anksčiau įgytą pranašumą ir aidint finalinei sirenai džiūgavo pelnyta pergale prieš vienus pogrupio favoritų – 90:66. Penktadienį ir šeštadienį kauniečių laukia dar dvi kovos – susitikimai su Paryžiaus INSEP ir Liublianos „Union Olimpija“.

„Žalgiris”: D.Redikas 19 (5 per. kam.), E.Ulanovas 15 (5 atk. kam.), E.Mockevičius 12 (5 atk. kam.), T.Lekūnas 11 (3 per. kam.), V.Čižauskas 11 (3 rez. perd., 4 atk. kam.), R.Jakštas 9 (3 atk. kam.), A.Jankaitis 4, A.Butkevičius 4, J.Tamulis 3, E.Aniulis 2 (6 rez. perd).

„Cajasol”: G.Darinas 21 (8 atk. kam.), P.Amadou 15 (10 atk. kam.), M.Gonzalez 12.

Komentarai