LKL finalas: viskas prasideda iš naujo 0

Penktadienį Kauno sporto halėje buvo žaidžiamos antrosios Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“. Po atkaklios kovos pergalę rezultatu 75:64 šventė svečiai iš sostinės. Serijoje rezultatas lygus 1:1. LKL čempionate triumfuos klubas iškovojęs keturias pergales.

Rungtynes dviem rezultatyviais išpuoliais pradėjo vilniečiai, tačiau Marcuso Browno sumestos baudos ir du Mario Delašo taškai iš po krepšio atstatė pusiausvyrą (4:4). Sirgalių aktyviai palaikomi šeimininkai ir toliau darbavosi kiek sėkmingiau bei po M.Browno dvitaškio ir tolimo Manto Kalniečio šūvio pirmavo rezultatu 9:6. Iki pirmojo ketvirčio pabaigos likus keturioms minutėms aikštelėje pasirodė ir Travisas Watsonas, kuris iš karto sulaukė milžiniškų publikos ovacijų. Puolėjas aktyviai įsiliejo į žaidimą ir jo metimą pataisius bei kamuolį iš viršaus įkrovus M.Kalniečiui ekipas skyrė du taškai (11:9). Panaši situacija buvo ir po vienos taiklios T.Watsono baudos bei Artūro Milaknio taškų greitoje atakoje, po puikaus Dainiaus Šalengos perdavimo (14:13). Vienu metu svečiai akimirkai perėmė iniciatyvą (14:17), tačiau Aleksandro Čapino ir T.Watsono pastangų dėka viskas stojo į savo vietas (17:17). Pirmasis ketvirtis baigėsi svečiams turint nežymią persvarą – 17:19.

Antroji susitikimo atkarpa prasidėjo permainingai. Pirma T.Watsonas išlygino rezultatą (19:19), tačiau „Lietuvos rytas“ pelnė du taškus su pražanga ir vėl persvėrė žaidimo svarstykles (19:22). Su tuo taikytis nebuvo linkęs A.Milaknis – snaiperiui realizavus tritaškį švieslentėje eilinį kartą degė identiški skaičiai – 22:22. Ta pati situacija išliko ir po sudėtingo D.Šalengos metimo viena ranka (24:24). Ketvirčiui įpusėjus vilniečiai atkarpą laimėjo 7:0 ir įgijo didžiausią turėtą pranašumą (31:24). Jį kiek aptirpdė D.Šalengos šūvis iš vidutinio nuotolio (26:31), tačiau ir toliau krepšį tiksliau atakavo svečiai (26:37). Žalgiriečiams gynyboje nepavyko išvengti klaidų, o puolime krepšys buvo lyg užrištas. Tai lėmė, jog po pirmosios rungtynių pusės priekyje buvo „Lietuvos rytas“ – 41:28.

Vidas Ginevičius tolimu metimu atidarė savo ekipos taškų sąskaitą trečiajame ketvirtyje (28:44), tačiau skolingas neliko ir tuo pačiu kitame aikštelės gale atsakė M.Kalnietis (31:44). Būtent šeimininkų įžaidėjo rezultatyvumas neleido varžovams dar labiau įsibėgėti (33:48). Nors puolime gražų reidą taikliu metimu užbaigė Martynas Pocius, didžiausiu galvos skausmu kauniečiams ir toliau išliko gynyba (35:52). Jautėsi, jog T.Watsonas dar nėra pilnai atsigavęs, o T.Klimavičiui trūksta pagalbos. Nepaisant to, „Žalgirio“ krepšininkai nenuleido rankų. Skirtumą kiek sušvelnino tolimas D.Šalengos šūvis (38:52). Netrukus kapitonas blokavo Igoro Miloševičiaus metimą ir išprovokavo penktąją pastarojo pražangą. Tiesa, tik viena bauda pasiekė tikslą, tačiau situaciją po akimirkos pagerino abi baudas sumetęs T.Klimavičius (41:52). Deja, kelių minučių atkarpą vėl laimėjo vilniečiai, padidindami pranašumą (41:57). Žaidimas ir toliau vyko banguotai – po A.Čapino bei D.Šalengos reidų skirtumas vėl akivaizdžiai sumažėjo (45:57). Trečiasis ketvirtis taip ir baigėsi.

Svarbiausioje dvikovos atkarpoje „Žalgiris“ pagerino gynybą, tačiau puolime komandai nesisekė. Net laisvi metimai skriejo pro šalį, o tuo pasinaudodami „Lietuvos ryto“ krepšininkai nutolo (61:45). Tiesa, M.Kalniečio baudos ir M.Pociaus tritaškis iš dešiniojo atakos krašto vėl privertė susirinkusius aistruolius atsistoti (50:63). Deja varžovų tritaškis ir Artūro Jomanto viena pataikyta bauda vėl situaciją pakeitė (50:67). Nepaisant to, žalgiriečiai kovojo dėl kiekvieno aikštelės centimetro ir po efektingų T.Klimavičiaus ir D.Šalengos dėjimų bei M.Browno baudų komandas skyrė 11 taškų (56:67). Po akimirkos per varžovo rankas tritaškį pataikė D.Šalenga, sumažindamas atsilikimą iki vienženklio (59:67). Kadangi iki pagrindinio laiko pabaigos buvo likusios mažiau nei dvi minutės vilniečiai naudojosi proga ir niekur neskubėjo, išnaudodami praktiškai visą atakoms skirtą laiką. Tačiau ir tai neišgąsdino kauniečių – M.Pociaus tritaškis dar kartą atgaivino viltis (62:69). Rankų nenuleido ir taškais netrukus prisidėjo ir T.Klimavičius (64:71). Aikštelės šeimininkai pavyzdingai kovojo iki pat finalinės sirenos, tačiau ji skelbė apie vilniečių pergalę. Galutinis rezultatas – 75:64.

„Žalgiris”: D.Šalenga 15 (3 atk. kam.), M.Kalnietis 12 (3 atk. kam.), A.Milaknis 8, T.Watsonas 7, M.Brownas 6, T.Klimavičius 6 (7 atk. kam.), M.Pocius 5, A.Čapinas 3, M.Delašas 2.

„Lietuvos rytas”: K.Bajramovičius 24 (5 atk. kam.), M.Gecevičius 18 (4 atk. kam.), A.Jomantas 13 (8 atk. kam., 6 rez. perd.).

Komentarai