D.Šalenga: „Tikėjau, kad mes galime gerai sužaisti ir laimėti“ 0

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtųjų finalo serijos rungtynių išvakarėse Kauno „Žalgirio“ kapitonas Dainius Šalenga pabrėžė, kad komanda mačui ruošiasi rimtai ir atsakingai. Po pergalės 83:70 prieš „Lietuvos rytą“ Kauno sporto halėje kalbėdamas spaudos konferencijoje D.Šalenga atsiminė tą epizodą.

„Daug kas netikėjo, kad mes norime ir galime laimėti, tačiau šiandien visa tai matėsi aikštelėje. Tai labai geras žingsnis, išlyginome serijos rezultatą. Malonu, kad daug žaidėjų įdėjo indėlį į pergalę. Visi dirbome tiek puolime, tiek gynyboje, ir tai davė rezultatą“, – kalbėjo trenerio pareigas rungtynių metu turėjęs atlikti žaidėjas.

– Sunku žaisti be trenerio?
– Sunku kalbėti po vienų rungtynių. Treneriai ne šiaip sau egzistuoja, nes jei būtų tik žaidėjai, tai kam tie treneriai. Visi dirba savo darbą. Šiandien vyresni žaidėjai stengėsi suvaldyti procesą. Nėra lengva, nes ir nuovargis jautėsi. Treneris reikalingas, bet šiandien nebuvo kur trauktis. Viskas susidėjo, bet aš tikėjau, kad mes galime gerai sužaisti ir laimėti. Žaidėjų nusiteikimas ir kiekvieno žaidėjo indėlis kompensavo trūkumus. Jei visada būtume taip nusiteikę, pergalių šį sezoną būtų daugiau.

– Kada bus paskirtas treneris?
– Negaliu atsakyti į šį klausimą. Šiandien buvo tokia situacija, o kas bus rytoj, nežinau.

– Ar pravertė Šarūno Sakalausko pagalba?
– Taip, jis yra dirbęs treneriu, turi daug patirties. Jis buvo šalia, buvo rūbinėje, buvo per treniruotes. Jo patirtis ir žinojimas bei patarimai mums tikrai padėjo.

– Kaip vyksta treniruočių procesas?
– Visas procesas vyksta ne kelias dienas. Tam ruošėmės visą sezoną. Mes ruošiamės panašiai, kaip ir anksčiau, bet tas neužtikrintumas daro savo. Visi turime draugų, visi klausinėja, teiraujasi, tai nepadeda. Tačiau mes mobilizavomės. Kartais komanda žaidžia gerai, kai nėra kur trauktis. Šį kartą buvo panašiai.

Manau, kad „Lietuvos ryto“ komanda atvažiavo kautis, bet situacija mūsų komandoje jiems padarė meškos paslaugą. Kažkur gilumoje vis tiek jie tikėjosi, kad mus nugalės, kad mes krizėje.

Prieš rungtynes truputį aš kalbėjau, Marcusas Brownas kalbėjo. Aptarėme strategiją. Viskas vyko taip pat, kaip ir su vyr. treneriu.

– Komandos savininkas būna su komanda?
– Jis niekur ir nebuvo dingęs. Jis lankosi ir treniruotėse, būna kartu ir prieš, ir po varžybų. Jis yra su mumis, kalbėjo, sakė, kad būtume tikra komanda.

– Kaip pats jautėtės trenerio poste?
– Aš negaliu būti treneris. Esu žaidėjas. Nei aš šiuo metu noriu būti tuo treneriu… Aš noriu būti žaidėju ir žaidžiu. O viskas nutiko tik todėl, kad aš likau pirmame plane. Aš nesu treneris, tiesiog niekas kitas pagal nuostatus net minutės pertraukėlės negali paprašyti.

Sunku atlikti keitimus būnant aikštelėje. Kai žaidi, nebematai, kas žaidė, kas pavargo. Rungtyniaujant labai sunku tai matyti. Keitimai vyko, bet dabar labai sunku pasakyti, kaip viskas vyko. Man rodos, niekas nežaidė daugiau, nei 30 minučių.

Bet kokiu atveju negalime būti didelėje euforijoje, nes seriją tik išlyginome 2-2. Mūsų dar laukia kova.

Komentarai