Permainos „Žalgiriui“ išėjo į naudą (VIDEO) 0

Permainos Kauno „Žalgirio“ stovykloje pasiteisino. Be trenerių likę žalgiriečiai ketvirtadienį ketvirtose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos rungtynėse kovojo su dviguba energija ir Vilniaus „Lietuvos rytui“ nepaliko jokių vilčių, serijoje atstatydami pusiausvyrą 2:2.

Po nesėkmės Vilniuje itin sunkioje situacijoje atsidūrusius kauniečius atgaivino permainos. Be trenerių likę krepšininkai susitelkė ir pademonstravo pavydėtiną kovingumą, komandinę dvasią ir svečiams iš sostinės surengė tikrą pamokėlę.

„Prieš rungtynes turėjome treniruotę, aptarėme, kaip žaisime, pasiruošėme. Jokios panikos nebuvo. Komanda išėjo nusiteikus pergalei ir ją pasiekė. O tai – džiugina“, – po rungtynių kalbėjo komandos kapitonas Dainius Šalenga.

Žalgiriečiui visiškai pritarė ir „Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis: „Kauniečiai sugebėjo mobilizuotis ir žaidė tiesiog puikiai. Galiu atvirai pasakyti kaip treneris, jog šiandien neturėjome jokių šansų laimėti. Sveikinu „Žalgirį“ su pelnyta pergale ir laukiame susitikimo Vilniuje.“

Su tuo, jog Kauno klubui permainos išėjo į naudą, sutiko ir krepšinio ekspertas Linas Kvedaravičius. „Žaidėjai neturėjo kur trauktis. Jie yra savo srities profesionalai ir jų darbas yra žaisti. Galime drąsiai teigti, jos savo darbą jie šį kartą atliko puikiai. Kai žaidėjas turi stovėti su trenerio lenta, braižyti derinius, aiškinti ir mokyti komandos draugus – tai yra dvigubai sunkiau nei per paprastas, eilines rungtynes. Žaviuosi žalgiriečiais, kurie vakar tai sėkmingai padarė“, – kalbėjo L.Kvedaravičius.

Penktosios finalo serijos rungtynės Vilniuje – jau pirmadienį. Mačo pradžia – 19.10 val. Tiesioginė transliacija – per SPORT1 televiziją.

Komentarai