„Žalgirio radijas“: „Trash-talking“ – už ir prieš 0

„Žalgirio radijas“ tęsia tradiciją ir siūlo Jums prisijungti prie įdomių, intriguojančių, o kartais ir aršių diskusijų. Šiandien interaktyviojoje rubrikoje „Žalgiris.lt“ klausiame: „Trash-talking“ – kokie, Jūsų nuomone, yra šio krepšinio elemento pliusai ir minusai?

Su šiuo krepšinio prieskoniu ištikimiausi „Žalgirio radijo“ klausytojai jau turėjo progą susipažinti. Tai – niekų tauškimas mačo metu, norint paveikti priešininką psichologiškai, išmušti jį iš vėžių įvairiomis kalbomis, nukreipti jo dėmesį nuo paties krepšinio ir taip įgauti pranašumą. Tiesa, tai gali būti ne tik žodžiai, tačiau ir persmelkiantis žvilgsnis, stumtelėjimas po įspūdingo krepšinio epizodo ar mosavimas pirštu po blokuoto varžovo metimo (kaip darydavo Dikembe Mutombo).

Nėra paslaptis, jog „Trash-talking“ labiausiai paplitęs už Atlanto – NBA pirmenybėse. Garsiausi „tauškaliai“: Reggie Milleris, Michaelas Jordanas, Scottie Pippenas, Larry Birdas – jau baigę karjeras krepšininkai.  Deja, dėl naujų lygos reikalavimų šiam krepšinio „perliukui“ nebuvo lemta išlikti, kadangi krepšininkas, atlikęs ką nors iš „niekų tauškimo“ serijos, be gailesčio būna baudžiamas technine pražanga. Dėl to vieniems – liūdna, kitiems – ramiau. Pirmieji teigia, jog šis krepšinio elementas meistriškai puošia ir paįvairina rungtynes, antrieji sako, jog krepšinyje svarbiausia pats žaidimas, o ne kažkokios šnekos ir pašaliniai veiksmai. Galbūt norėtumėte, kad žalgiriečiai retkarčiais lepteltų kokią nors frazę priešininkams? Tačiau ar kalbėdamas tikrai išmuši iš pusiausvyros priešininką, o galbūt prarandi koncentraciją pats?

Net Kauno „Žalgirio“ komandos žaidėjai Marcusas Brownas, Martynas Pocius, Mantas Kalnietis teigia, jog nepraktikuoja „trash talking‘o“, o jei kas nors ir bando juos paveikti kalbomis, žaidėjai paprasčiausiai į tai stengiasi nekreipti dėmesio. Išsamesnius žalgiriečių pasisakymus galėsite išgirsti laidos metu.

Tad „Žalgirio radijas“ šiandien Jūsų klausia: „Trash-talking“ – už ir prieš. Balsuokite sukurtoje apklausoje oficialioje „Žalgirio“ interneto svetainėje, išsakykite savo poziciją apie nykstantį krepšinio fenomeną šioje naujienoje, o labiausiai dėmesį patraukusius komentarus visos laidos metu skaitys „Žalgirio radijo“ vedėjas Justinas Liaudinskas.

17.00 val. nepamirškite ir vėl įsijungti radijo stoties TAU (102,9 FM arba www.tau.lt) ar Alytaus „FM99” ir energingai dalyvaukite diskusijoje.

Suprask, pajausk, pamilk, išgirsk krepšinį kartu su „Žalgirio radiju“!

Komentarai