„Žalgirio mūšiai. Legendinio klubo metraštis“ (II laida – VIDEO) 0

Visi puikiai žinome, kaip Kauno „Žalgiris“ atrodo dabar. Tačiau tikrai ne visi prisimena, kaip žalgiriečiai tikslų siekė prieš daugiau nei dešimtmetį. SPORT1 televizijos laidų ciklas „Žalgirio mūšiai. Legendinio klubo metraštis“ tęsiasi. Antroje laidoje – apie vieną komandos stebukladarių, Ennisą Whatley.

Greičiausiai daugelis jau spėjo pamiršti kovingąjį amerikietį, kuris 1997-1998 metų sezone tapo vienu pagrindinių raktų, padėjusių Kauno klubui nulaužti Eurolygos durų spyną. Ilgą laiką tinkamo užsieniečio ieškoję Kauno ekipos vadovai į savo gretas tada pasikvietė NBA bene visą karjerą rungtyniavusį E.Whatley. Nors pradžioje klaustukų buvo daug, šis sprendimas pasiteisino su kaupu.

Daugeliu atveju savo karjeros pabaigoje legionieriams svarbiausia pinigai, o ne komandos interesai. Tačiau E.Whatley buvo kitoks. Net nepaisant įspūdingos karjeros už Atlanto, kur teko susitikti su pačiomis ryškiausiomis krepšinio žvaigždėmis. Tarp kurių – net pats Michaelas Jordanas, „Žalgirio“ naujokas liko ištikimas sau – kovotojas. Tai iš karto pastebėjo ir „Žalgirio“ treneris Jonas Kazlauskas.

„Jis mane maloniai nustebino. Mano filosofija tokia, jog užsienietis turi žaisti tik tokiu atveju, jei jis tikrai geresnis už lietuvį. Ennisas – būtent toks. Gerai mato aikštelę, labai įvairus. Jaučia žaidimą. Atlieka greitus perdavimus. Nenoriu girti, su užsieniečiais reikia elgtis atsargiai. Tačiau kol kas jo žaidimas padeda komandai, o tai naudinga mums visiems“, – prieš 13 metų kalbėjo dabar vienas geriausių Senojo žemyno strategų.

Būtent E.Whatley atvedė „Žalgirį“ į tuomet išsvajotąjį Europos taurės ketvirtfinalį. Po pralaimėjimo „Tofas“ ekipai svečiuose keturių taškų skirtumu, namuose žalgiriečiai triumfavo rezultatu 71:65. Su lyg finaline rungtynių sirena auksinį tritaškį pataikė būtent amerikietis, padėjęs „Žalgiriui“ švęsti istorinę pergalę.

Antroje ciklo laidoje – išsamus E.Whatley laikotarpio atspindys, pokalbis su pačiu krepšininku ir treneriu J.Kazlausku. Taip pat – daug istorinių akimirkų.

Laidų ciklą „Žalgirio mūšiai. Legendinio klubo“ metraštis per SPORT1 televiziją stebėkite nuo pirmadienio iki ketvirtadienio 21.10 val. Laidoje naudojami reportažai iš laidų „Trečias kartas“ ir „Euroliga“ archyvo.

Komentarai