„Žalgirio mūšiai. Legendinio klubo metraštis“ (I laida – VIDEO) 0

Visi puikiai žinome, kaip Kauno „Žalgiris“ atrodo dabar. Tačiau tikrai ne visi prisimena, kaip žalgiriečiai tikslų siekė prieš daugiau nei dešimtmetį. SPORT1 televizijos laidų ciklas „Žalgirio mūšiai. Legendinio klubo metraštis“ atsakys į visus Jums rūpimus klausimus apie žaliai-baltų istoriją.

Prieš 600 metų Lietuvos kariuomenė mitų apsuptame Žalgirio mūšyje pasiekė itin svarbią pergalę prieš Kryžiuočių ordiną. Iki pat šių dienų Žalgirio vardą ir vėliavą saugo geriausiai žinoma Lietuvos krepšinio komanda – legendinis Kauno „Žalgiris“.

Jei prieš 600 metų lietuviai priešus įveikdavo su kalavijais rankose, tai „Žalgirio“ komanda nuo pat pradžių naudojo kur kas labiau civilizuotas priemones tikslui pasiekti. Krepšinio kamuolį. Vis tik nepasikeitė net keli dalykai – kovingumas bei varžovų požiūris į „Žalgirį“. Visi puikiai žinojo ir vis dar žino, jog nugalėti kauniečius – ypatinga užduotis.

Pirmoje laidoje „Žalgirio mūšiai. Legendinio klubo metraštis“ – pirmieji rimti žingsniai ruošiantis užkopti į Eurolygos Olimpo viršūnę. Tai, kas iš pradžių atrodė lyg sapnas, jau po kelių metų tapo realybe. Žalgiriečiai pademonstravo, jog noras, stropus darbas, atsakingumas bei darnus kolektyvas gali nuversti ir labai didelius kalnus.

1997 m. „Žalgiris“ pirmą kartą subūrė Eurolygos lygio ekipą. Pirmoje laidų ciklo dalyje – istoriniai komandos užkulisiai, išskirtiniu noru laimėti pasižymėjusio vidurio puolėjo Franjo Arapovičiaus mintys. Taip pat ir tuomečio trenerio Jono Kazlausko interviu.

Išvysite daug istorinių akimirkų ir su „Žalgiriu“ dar kartą išgyvensite tai, kuo visa Lietuva gyveno prieš daugiau nei 13 metų.

Laidų ciklą „Žalgirio mūšiai. Legendinio klubo“ metraštis per SPORT1 televiziją stebėkite nuo pirmadienio iki ketvirtadienio 21.10 val. Laidoje naudojami reportažai iš laidų „Trečias kartas“ ir „Euroliga“ archyvo.

Komentarai