„Žalgirio mūšiai. Legendinio klubo metraštis“ (III laida – VIDEO) 0

Visi puikiai žinome, kaip Kauno „Žalgiris“ atrodo dabar. Tačiau tikrai ne visi prisimena, kaip žalgiriečiai tikslų siekė prieš daugiau nei dešimtmetį. SPORT1 televizijos laidų ciklas „Žalgirio mūšiai. Legendinio klubo metraštis“ tęsiasi.

Trečioje laidoje sužinosite, kaip anuomet buvo analizuojamos rungtynės, išgirsite išsamų Rimo Kurtinaičio interviu bei išvysite, jog neobjektyvus teisėjavimas visais laikais buvo problema.

Prieš Kauno „Žalgirio“ ir Turkijos ekipos „Tofas“ akistatą Lietuvoje, visai kaip šiais laikais, buvo išsakomos prognozės, analizuojamos varžovų silpnosios ir stipriosios pusės. Valdemaras Chomičius – vienas patikimiausių tų laikų krepšinio ekspertų. Būtent jo išsamus pasakojimas apie „Tofas“ ekipą leido daugeliui Lietuvos televizijos žiūrovų susidaryti objektyvią nuomonę apie laukiančius „Žalgirio“ priešininkus.

Savo kalboje V.Chomičius atskleidžia, jog jau tada komandos naudojosi galimybe natūralizuoti užsieniečius, taip pastiprindamos ekipos sudėtį. Tokių „vietinių“ žaidėjų „Tofas“ turėjo net du.

Laidoje taip pat išvysite itin įdomų interviu su tuomečiu Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) vadovu R.Kurtinaičiu. Jis atvirai, be jokių užuolankų, pasakoja apie krepšinio pasaulio didžiausią vertybę – pinigus. Jų galią ir užkulisinius žaidimus.

Bene įdomiausia – trečiosios laidos pabaiga. Joje buvęs teisėjas Aleksas Zakis atvirai analizuoja „Tofas“ ir „Žalgirio“ vaizdo įrašą. Teisėjas, akistatą stebėjęs Turkijos arenoje, neslepia – teisėjavimas nebuvo objektyvus. Tuo galėsite įsitikinti ir patys.

Laidų ciklą „Žalgirio mūšiai. Legendinio klubo“ metraštis per SPORT1 televiziją stebėkite nuo pirmadienio iki ketvirtadienio 21.10 val. Laidoje naudojami reportažai iš laidų „Trečias kartas“ ir „Euroliga“ archyvo.

Komentarai