M.Delašo vedina Kroatijos jaunimo rinktinė ruošiasi Europos čempionatui 0

Europos jaunimo (gimusių 1990 m. ir vėliau) krepšinio čempionatui pasiruošimą tęsia Kroatijos rinktinė su žalgiriečiu Mario Delašu priešakyje. Praėjusią savaitę kroatai dalyvavo šešių komandų turnyre Turkijoje. Pralaimėję vienerias rungtynes iš penkių, jie turnyre užėmė antrąją vietą, o neabejotinu komandos lyderiu buvo M.Delašas.

Pirmąją turnyro dieną Balkanų šalies atstovai sutriuškino Lenkijos komandą 95:75. M.Delašas nugalėtojams pelnė 16 taškų, atkovojo 15 kamuolių ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Daug sunkiau kroatams klostėsi antrosios dienos mačas, kuriame jie vos 73:71 įveikė Prancūzijos ekipą. Šiame susitikime M.Delašas rungtyniavo nedaug – jo sąskaitoje 4 taškai, 2 atkovoti kamuoliai ir 3 rezultatyvūs perdavimai.

Turnyro pusiaukelėje Kroatijos rinktinė nepasigailėjo ukrainiečių, kuriuos sutriuškino net 98:56. M.Delašas prie įspūdingos pergalės prisidėjo pelnydamas 14 taškų ir atkovodamas 5 kamuolius.

Sunkiai sulaikomas Mario buvo ir ketvirtosiose rungtynėse, kuomet įmetė 26 taškus į Rusijos dvidešimtmečių krepšį. M.Delašas į savo sąskaitą taip pat įsirašė 12 atkovotų kamuolių, o jo komanda nugalėjo varžovus po pratęsimo 85:81.

Paskutiniąją turnyro dieną Kroatijos komanda susitiko su turnyro šeimininkais turkais. Iki tol pralaimėjimų nepatyrusių ekipų dvikovoje stipresnė pasirodė Turkijos rinktinė, kuri šventė pergalę 86:79. M.Delašas šiame mače surinko 18 taškų ir 6 atkovotus kamuolius.

Liepos 8 d. startuosiančiame Europos jaunimo čempionate kroatai D grupėje susitiks su Slovėnijos, Vokietijos ir Ispanijos bendraamžiais.

Komentarai