„Žalgirio“ krepšininkai baigia atostogas (papildyta – VIDEO) 0

Romas Poderys, „Kauno diena“

Kauno „Žalgiris“ pradeda rengtis naujajam sezonui – šią į savaitę į pirmąsias treniruotes susirinks devyni krepšininkai.

Iš pagrindinės praėjusio sezono sudėties treniruotis pradės Mirza Begičius, Povilas Butkevičius ir  Šarūnas Vasiliauskas. Kartu su jais – Kauno „Aisčiams“ atstovavę Žygimantas Janavičius, Vaidas Čepukaitis, Vytenis Lipkevičius, Osvaldas Matulionis ir Gediminas Žylė bei Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) su „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ ekipa rungtyniavęs Mindaugas Kupšas.

Šiek tiek vėliau prie komandos prisijungs Artūras Milaknis, o rugpjūtį – ir kapitonas Dainius Šalenga.

Rytoj treniruotis pradėsiantis M.Begičius dirbs pagal individualų planą, vidurio puolėjui padės fizinio rengimo treneris Sigitas Kavaliauskas. Kitiems žaidėjams vadovaus „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ ekipos treneris Priitas Vene ir fizinio rengimo treneris Nerijus Navickas.

Kol kas atostogauja į Lietuvos rinktines – 1-ąją ir rezervinę – pakviesti žalgiriečiai Martynas Pocius, Adas Juškevičius, Mantas Kalnietis, Tadas Klimavičius. Ilsisi ir legionieriai Marcusas Brownas, Aleksandras Čapinas bei Travisas Watsonas.

Mario Delašas treniruojasi su Kroatijos jaunimo (iki 20 m.) rinktine, o Siim-Sanderis Vene – su Estijos nacionaline vyrų ekipa.

„Žalgiris“ nepratęsė iki birželio 1-osios galiojusios sutarties su Šarūnu Sakalausku, kuris dirbo sporto direktoriumi. „Sutartis baigėsi, ir tiek. Žiūrėsime, ar mums apskritai reikės sporto direktoriaus. Jei vis dėlto prireiks, neatmetame galimybės, kad ir Š.Sakalauskas vėl bus tarp kandidatų į tas pareigas“, – paaiškino „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

Liepos 8-ąją Barselonoje (Ispanija) ištraukus burtus, žalgiriečiai sužinos varžovus Eurolygos turnyre.

Komentarai