M.Delašas dėl aukso kausis iš paskutiniųjų 0

„BasketNews.lt“ inf.

Kroatijos jaunimo (iki 20 metų) rinktinės kapitono Mario Delašo bei jo komandos draugų penktadienio vakarą lauks kol kas svarbiausias mūšis Europos čempionate.

Namuose vykstančiose pirmenybėse kroatai ketvirtfinalyje susitiks su amžinais priešininkais Serbijos bendraamžiais.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkas tikisi, jog į Zadare vyksiančias rungtynes susirinks daug žmonių, palaikančių savo šalies jaunimą.

„Tikimės, kad fanai mums padės, kadangi susitikimuose, kurie trunka 40 minučių, neįmanoma visą laiką žaisti idealiai, – kalbėjo naudingiausias ekipos žaidėjas. – Tiesiog darysime savo darbą, stengsimės parodyti geriausią žaidimą bei kovoti dėl kiekvieno kamuolio“.

Praktiškai nežinantys, kas yra pralaimėjimo kartėlis, kroatai vienintelį mačą pralaimėjo grupės varžybose prieš Ispaniją. Tąkart gynybinėse rungtynėse šeimininkai 59:64 turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

M.Delašas įsitikinęs, kad šis rezultatas neatspindi tikrojo komandų pajėgumo.

„Šiose rungtynėse niekaip negalėjome užpulti, – aiškino 20 metų M.Delašas. – O gera gynyba po mačo jau nieko nebereiškė“.

Žalgirietis neslėpė, kad jo rinktinės krepšinis yra grįstas kietu žaidimu gynyboje. Susitikime su prancūzais Kroatijos jaunimas praleido vos 40 taškų, o daugiausiai – 65 taškus į pirmenybių šeimininkų krepšį įmetė Slovėnijos bendraamžiai.

M.Delašo komanda per septynias dienas sužaidė 6 rungtynes. Krepšininkas tikina, jog negalima sustoti, dar blogiau – pasiduoti nuovargiui, kadangi kroatai žūtbūt privalo užsikabinti aukso medalius.

„Neapsiėjome be traumų, bet mes neverkiame. Mums reikia aukso ir Zadare privalome nugalėti, – ryžtingai kalbėjo žalgirietis. – Prieš ką žaisti, mums nesvarbu. Serbija, Graikija ar kiti varžovai“.

Paklaustas, ar tikrai netruks jėgų, M.Delašas pareiškė, kad jų privalo užtekti, nes iki vieno svarbiausių trofėjų gyvenime liko tik 3 rungtynės.

Europos jaunimo čempionate 207 cm ūgio aukštaūgis yra rezultatyviausias Kroatijos žaidėjas – vidutiniškai per rungtynes pelno po 13,5 taško, atkovoja po 7,3 kamuolio, atlieka po 3,1 rezultatyvaus perdavimo bei blokuoja po 0,8 metimo.

Komentarai